Από μικρή η μαμά σου σε κυνηγούσε για να φας το καθιερωμένο απογευματινό σου γεύμα που δεν ήταν άλλο από το γιαούρτι σου. Εσύ όμως δεν το ήθελες με τίποτα, έτσι η μαμά σου σκαρφιζόταν διάφορους τρόπους για να το κάνει πιο συμπαθητικό και πρόσθετε φρούτα, μέλι, ζάχαρη, καραμέλες μέχρι και την αγαπημένη σου μερέντα είχε σκεφτεί να σου βάλει από πάνω, για να το ζηλέψεις – ένα πράγμα σαν τον πρόγονο του frozen yogurt.

Εσύ όμως έτρωγες τα υπόλοιπα και άφηνες το γιαούρτι εκεί να μένει στον πάτο του μπολ, παραπονεμένο. Αν, όμως, ήξερες από τότε τα ευεργετικά του, δεν το άφηνες ποτέ, θα έγλυφες μέχρι και την τελευταία του ύπαρξη στο μπολ και θα έλεγες ότι το κάνεις για να γίνεις μια υγιέστατη γυναίκα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, το γιαούρτι δεν είναι μόνο μια τροφή σου προσφέρει το απαιτούμενο ασβέστιο για να έχεις υγιή οστά και να μην κινδυνεύεις να πάθεις οστεοπόρωση.

Θα πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου, ότι μπορεί να σε προστατεύσει ακόμα και από τα καρδιακά νοσήματα, να ηρεμήσει και να καταπραΰνει τους στομαχικούς σου πόνους(αν και υπάρχουν διφορούμενες απόψεις για αυτό εμείς σου λένε ότι γιατρεύει και δεν οξύνει τα συμπτώματα).

Εκτός του άλλων ρυθμίζει τον μεταβολισμό και σου υπόσχεται μια ιδανική σιλουέτα ειδικά τώρα που τη χρειάζεσαι, ενόψει καλοκαιριού.

Η μαγιά που περιέχει, αποτρέπει τον οργανισμό σου από τις λοιμώξεις ενώ συντελεί και στη ρύθμιση του ph της ευαίσθητης περιοχής σου, που τώρα λόγο καλοκαιριού, εύκολα μπορεί να διαταραχθεί.

Tip!

Ακόμα και αν το γιαουρτάκι που είχες στο ψυγείο έληξε, μην το πετάξεις. Κράτα το να το βάλεις αν καείς στην ηλιοθεραπεία ή άπλωσε το στο πρόσωπο σου, αντί για μάσκα.

Συμβουλή!

Καλό θα ήταν να μην βάζεις κάθε μέρα έξτρα συστατικά για γεύση, γιατί σίγουρα όταν θα ανέβεις στη ζυγαριά θα μας βρίζεις που δεν αδυνάτησες.