Στο λαιμό, στους ώμους, άντε και στο κεφάλι, μπαντάνα δηλαδή που δεν τρελαινόμαστε. Πώς αλλιώς; Λίγη φαντασία, όρεξη και οι παρακάτω φωτογραφίες χρειάζονται για να οπτικοποιήσεις την ιδέα.

Το παν είναι η ανακύκλωση και η ανακάλυψη όσων έχουμε εγκαταλείψει σε μια παλιά ντουλάπα.

Στη μέση

Το πιο απλό, ίσως το έχεις δοκιμάσει ήδη. Μια εκδοχή είναι στο ύψος της περιφέρειας και μία δεύτερη στο ύψος της μέσης. Πειραματίσου, επίσης, με φορέματα: μίντι με το μαντήλι να φτάνει σχεδόν μέχρι το τελείωμά του.

Με μακρύ κολιέ

Πρέπει να δίνει την αίσθηση του σφιχτού, γι’ αυτό καλό είναι να τυλίξεις όλο το μήκος του γύρω από το λαιμό σου. Μπορείς να το κάνεις, όπως η ανυπέρβλητη Giovanna Battaglia και να αφήσεις μια ακρούλα να περισσεύει, για το εφέ. Συνδύασε με κρεμαστό κολιέ που θα τελειώνει πιο κάτω από το τυλιγμένο μαντήλι σου.

Κάτω από ζώνη

Δύο πολύ διαφορετικές ιδέες, εξίσου ωραίες όμως.

  1. Δέσε το μαντήλι γύρω από τη μέση δημιουργώντας μια φάσα υφάσματος. Δέσε από πάνω τη ζώνη σου.
  2. Βάλε το μαντήλι στο λαιμό ως φουλάρι και τη ζώνη που θα έβαζες στη μέση σου πέρασε τη πάνω από τις άκρες του μαντηλιού.

Οι δύο αυτές προτάσεις είναι εξαιρετικές και για τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς δεν θα σε ζεστάνουν υπερβολικά.

Με παλιά διακοσμητικά ζώνης

Έχεις κρατήσει παλιά διακοσμητικά ζώνης, όπως ένα δερμάτινο κομμάτι με κρικάκια; Πέρνα το μαντήλι σου μέσα από τις τρύπες και θα έχεις μια καινούρια ζώνη.

Στα μαλλιά.

Κάνεις το κλασικό κοτσάκι που αγαπάς, μόνο που αυτή τη φορά θα τυλίξεις γύρω του το μαντήλι σου. Τόσο απλό, αλλά θα φωτίσει το πρόσωπό σου!

Το τσεμπέρι της γιαγιάς;

Μη γελάς! Είναι τάση. Τη φοράνε κάτι πάμπλουτες fashionistas από Ρωσία. Αν είσαι εκκεντρική θα μπορούσες να το τολμήσεις, αλλά ίσως σε πάρουν με τις ντομάτες. Φαντάσου το σε εκδοχή Αλίκη Βουγιουκλάκη σε κάμπριο σκαραβαίο. Έτσι; Μπα; Μπα.

Αν τώρα εσύ ψάχνεις πιο συμβατικά πράγματα, δηλαδή με προσανατολισμό την περιοχή του λαιμού, δες εδώ και εδώ, τουλάχιστον 28 (!) ιδέες που μπορείς να δοκιμάσεις.

Photos:  academichic.com, refinery29.com, ticklepie.typepad.com, examiner.com