Σεπτέμβριος και όλοι είμαστε σε περίοδο ανακατατάξεων. Κάποιοι αποφασίζουν τι τους ενοχλεί στη δουλειά τους και το αλλάζουν, κάποιοι ψάχνουν καινούρια δουλειά και άλλοι προσλαμβάνουν. Αν ψάχνεσαι και στέλνεις βιογραφικά διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να ξέρεις τι να φορέσεις σε συνέντευξη για δουλειά. Θα σου πούμε το Νο1 κανόνα: ντύσου στη συνέντευξη ανάλογα με τη θέση που διεκδικείς.

Βασικοί κανόνες για κάθε επαγγελματία:

  • Η επισημότητα της εμφάνισής σου θα πρέπει να ξεκινά από αυτά που φοράς για μια απογευματινή βόλτα, ανεξαρτήτως στυλ. Δηλαδή ακόμα κι αν κυκλοφορείς μόνιμα με T-shirt, διάλεξε το T-shirt που χρησιμοποιείς για καλό σου και όχι το «παραλίας». Όχι μόνο για να είσαι κυριλέ, αλλά και για να έχεις την ανάλογη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.
  • Μην φοράς και κουβαλάς υπερβολικά ακριβά αξεσουάρ (τσάντα, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου). Θα μοιάζεις σαν να μην έχεις ανάγκη τη δουλειά ή θα σε ρίξουν στα λεφτά γιατί θα δίνεις την εντύπωση «έχω λεφτά από το σπίτι μου».
  • Μην ντύνεσαι προκλητικά. Άσε τα κοντά σορτσάκια και τα βαθιά ντεκολτέ. Υποθέτουμε ότι δεν είναι αυτά τα κριτήρια με τα οποία θες να προσληφθείς.
  • Να είσαι ντυμένος καλύτερα και πιο επίσημα από το μέσο άνθρωπο, αλλά χειρότερα και πιο φτηνά από τον υποψήφιο εργοδότη σου.
  • Να έχεις πάνω σου ένα κομμάτι ή αξεσουάρ που κάνει εντύπωση, είναι αστείο ή ενδιαφέρον. Μπορεί να είναι ακόμα και το μπρελόκ στα κλειδιά σου ή η θήκη του κινητού σου, αλλά αρκεί για να δείξεις ότι είσαι δημιουργικός και ξεχωριστός (ίσως γίνει και αφορμή για μια χαλαρή συζήτηση με τον υποψήφιο εργοδότη σου).
  • Καλύτερη η μονοχρωμία (ειδικά άσπρο, μαύρο, γκρι, μπεζ), αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση εργασίας που σε ενδιαφέρει.
  • Τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, ένα πουκάμισο δείχνει πάντα κομψό και σε κάνει να δείχνεις πιο αποφασιστικός και επαγγελματίας. Μπορείς να το σπάσεις με ανεπίσημες λεπτομέρειες, όπως All star, μια ιδιαίτερη ζώνη ή ένα φουλάρι.
  • Για τα μαλλιά, απόφυγε το υπερβολικό styling. Για τη γυναίκα είναι ιδανικό ένα χαλαρό σινιόν, για κατεύθυνση ελαφρώς προς το πλάι.

Πάρε ιδέες

Photos: leeoliveira.com, streetgeist.com, whowhatwear.com. teampeterstigter.com, vanessajackman.blogspot.com, thesartorialist.com, athens-streetstyle.com, fashioncopious.typepad.com