Όταν αγόρασες τη νέα σου κουζίνα νόμιζες πως ο καθαρισμός της κεραμικής εστίας είναι εύκολο πράγμα; Σκεφτόσουν, πως με λίγο σαπούνι θα ξεμπέρδευες από όλα τα κολλημένα λίπη και  από τα υπολείμματα ξεραμένων φαγητών;

Οκ, το παραδεχόμαστε δεν είναι και τόσο εύκολος ο καθαρισμός της κεραμικής εστίας σου αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο που να σε κάνει να απελπίζεσαι και να θες να την πετάξεις. Θέλει λίγη έξτρα φροντίδα αλλά αν ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές μας θα δεις πως θα φαίνεται για πάντα σαν να την αγόρασες χτες.

Πώς, λοιπόν, θα γίνει εύκολη υπόθεση ο καθαρισμός της κεραμικής εστίας;

  1. Αρχικά θα πρέπει να σου τονίσουμε ότι θα πρέπει να επιμελείσαι και να καθαρίζεις την κουζίνα σου τακτικά! Όσο περισσότερο καιρό την αφήνεις θα φαίνεται πιο δύσκολο και επίπονο για την επιφάνεια της. Όποτε, αμέσως μετά το φαγητό ξεκινά και η επιχείρηση καθαρισμού.
  2. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές κρέμες καθαρισμό κεραμικών εστιών, αλλά είναι λίγο ακριβές οπότε θα σου πούμε και πιο φυσικούς μεθόδους για τον καθαρισμό τους.
  3. Βάλε σαπούνι μαζί με σόδα φαγητού! Ανέμειξε ίση ποσότητα σόδας και σαπουνιού. Την ώρα που η κουζίνα θα είναι λίγο ζεστή (πρόσεχε όχι καυτή) άπλωσε στην επιφάνεια της όλο το μείγμα και περίμενε λίγη ώρα. Αφαίρεσε το μείγμα με μια πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας και θα δεις θαύματα.
  4. Προμηθεύσου μια ειδική σπάτουλα ξυσίματος για κεραμικές εστίες. Ψήσε ελαφρά την επιφάνεια της κουζίνας σου. Η ειδική σου σπάτουλα δεν τραυματίζει την κουζίνα σου αρκεί να μην το παρακάνεις στο ξύσιμο.