Έχεις παρατηρήσει ότι ο αγαπημένος σου τετράποδος φίλος ξύνεται πολύ περισσότερο απ’ότι παλιά ενώ, η διάθεση του έχει αλλάξει; Δεν θέλουμε να σε αγχώσουμε αλλά, μάλλον έχει εξωτερικά παράσιτα (τσιμπούρια- ψύλλους). Αρχικά απορείς που τα κόλλησε και πώς ακριβώς, αφού τον προσέχεις και περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μαζί. Μην σου φαίνεται, όμως, τόσο περίεργο. Ειδικά την συγκεκριμένη εποχή τα παράσιτα βρίσκονται σε αυξημένη ποσότητα στους εξωτερικούς χώρους. Έτσι, μπορεί εύκολα να κόλλησαν επάνω του την ώρα που έπαιζε ανέμελος-η στα χώματα ή να το κόλλησε κάποιο από τα σκυλάκια που μύρισε την ώρα του περιπάτου σας.

Τι θα κάνεις, όμως, τώρα που ο σκύλος σου έχει παράσιτα;

  1. Πρέπει να επισκεφτείς το γιατρό ο οποίος θα του βάλει ειδικά παρασιτικά προϊόντα που θα σκοτώσουν τα τσιμπούρια. Και φυσικά θα σου συστήσει και ειδικά σαμπουάν που θα βοηθήσουν το σκυλί σου να μην έχει αυτή την έντονη φαγούρα που το ταλαιπωρεί.
  2. Στο εμπόριο θα βρεις πολλά αντιπαρασιτικά κολάρα που καλό θα ήταν να βάλεις στο σκυλάκι σου για να μην ξανακολλήσει παράσιτα και ταλαιπωρείται.
  3. Επειδή, όμως, επιμένεις και αγαπάς τα φυσικά προϊόντα σου έχουμε μία απλή συνταγή για να φτιάξεις μόνος-η σου το δικό σου παρασιτοκτόνο.
Συνταγή!

1 λίτρο νερό
5 φύλλα ευκαλύπτου
1 κσ ξίδι
1 κσ βότκα
4 – 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο neem

Βράσε όλα τα υλικά σου μαζί άσε το μείγμα σου να κρυώσει και βρέξε με αυτό το σκύλο σου!