Αποφάσισες να κάνεις το μεγάλο βήμα και να πετάξεις με μία και μόνο κίνηση το πακέτο σου με τα τσιγάρα στον κάδο τον σκουπιδιών! Είπες το ηρωικό και μεγάλο όχι στο κάπνισμα αλλά, δεν ξέρεις τι συμπτώματα μπορείς να έχεις από τη διακοπή του καπνίσματος. Κάτι έχει πάρει το αυτί σου για αύξηση βάρους  δεν το έχεις ψάξει, όμως, και πολύ! Έτσι, το ψάξαμε εμείς για εσένα και σου παρουσιάζουμε τα αποτέλεσμα.

Αρχικά, πρέπει να σου πούμε ότι τα πρώτα σου συμπτώματα από τη διακοπή του καπνίσματος θα αρχίσουν να σε επισκέπτονται το πρώτο πεντάωρο και θα γίνουν ακόμα πιο έντονα τα πρώτα εικοσιτετράωρα.

  1. Θα έχεις δυσκολία να συγκεντρωθείς και να χαλαρώσεις. Το μυαλό σου θα ζητά απεγνωσμένα το τσιγάρο ενώ, η έλλειψη της νικοτίνης θα σε κάνει να θες να το ανάψεις αμέσως για να πάρεις έστω, μία τζούρα.
  2. Τα νεύρα σου θα βρίσκονται στο κόκκινο. Σύμφωνα με μελέτες το τσιγάρο ηρεμεί όταν έχεις αυξημένη ένταση. Οπότε, τώρα θα καταλάβεις αμέσως την ένταση που θα σε κυριεύσει.
  3. Άρχισες να τρέμεις; Είναι ένα από τα συμπτώματα που δεν έχουν όλοι όσοι αποφασίζουν να κάνουν διακοπή του καπνίσματος αλλά, εξηγείται από τον εθισμό που σου προκαλούν οι ουσίες που περιέχει. Σκέψου πως κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών που πάνε για απεξάρτηση.
  4. Θα θες να τρως ότι βρεις μπροστά σου. Μόνο και μόνο η ενασχόληση που είχες όταν κάπνιζες θα σου ανοίξει την όρεξη. Θα θες να έχεις συνέχεια απασχολημένα τα χέρια σου και να μασάς. Για αυτό το λόγο θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλοί παίζουν με κάποιο κομπολόι και μασούν τσίχλα για να ξεχνιούνται.
  5. Διαταραχή των γνωστικών σου λειτουργιών. Θα δεις ότι η διακοπή του καπνίσματος τις πρώτες τουλάχιστον μέρες θα σε κάνει να ξεχνάς πράγματα ή να μπερδεύεις γεγονότα. Μην νομίζεις πως τρελάθηκες! Λίγες μέρες είναι θα περάσουν και ο οργανισμός σου θα συνέλθει από το ισχυρό σοκ της διακοπής του καπνίσματος.
Συμβουλή!

Μπορεί να περάσεις δύσκολα τις πρώτες μέρες αλλά σκέψου μετά πόσο καλύτερα θα νιώθεις! Οι αντοχές σου θα αυξηθούν και το πρόσωπο θα φαίνεται πιο νεανικό.