Θες να έχεις γερά δόντια και ούλα; Μόλις ανοίγεις το στόμα σου, όλοι να σε κοιτούν και να σκέφτονται αν έφυγες πριν από λίγο από τον οδοντίατρο και αν σου έκανε κάποιο θαύμα στο στόμα.

Για να πετύχεις, όμως, να έχεις γερά δόντια και ούλα δεν χρειάζεται μόνο να τα πλένεις συχνά και να μην μασάς τσίχλες . Μπορείς να το πετύχεις και απλά τρώγοντας τις ειδικές τροφές που θα σε κάνουν το χαμόγελό σου να λάμψει.

Τι πρέπει, λοιπόν, να φας για να έχεις γερά δόντια και ούλα;

  • Φράουλες και ακτινίδια: Εκτός από το να τρίψεις τις φράουλες στα δόντια σου για λεύκανση θα σου κάνει εξίσου καλό το να τις φας. Οι φράουλες και τα ακτινίδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C που χαρίζει υγεία στα ούλα σου και τα κάνει να έχουν ζωντανό ροζ χρώμα.
  • Κρεμμύδια: Το ξέρουμε μετά θα βρωμάει το στοματάκι σου και μάλιστα πολύ αλλά οι καυστικές ουσίες των κρεμμυδιών απομακρύνουν τα βακτήρια από την στοματική σου κοιλότητα.
  • Ξηροί καρποί: Μπορεί να νομίζεις ότι επειδή μπαίνουν μες στο δόντια σου κάνουν κακό αλλά είσαι λάθος! Σε ενημερώνουμε πως είναι πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία  των δόντιων.
Tip!

Μην ξεχνάς να πλένεις τα δόντια σου αρκετές φορές την ημέρα και να μην τα ταλαιπωρείς τρώγοντας τα νύχια σου!