Ώμοι. Δικέφαλοι. Τρικέφαλοι. Αν θες να φορέσεις κάποιο στράπλες ή εξώπλατο μπλουζάκι και να φαίνεται ελκυστικό, σίγουρα θα θέλεις να τονώσεις κάθε τετραγωνική ίντσα πάνω από τη μέση σου. Ευτυχώς, τα push- ups είναι σύμμαχος σου, σ αυτόν τον αγώνα!
Bonus: Μπορείς να ρυθμίσεις, μόνη σου την κίνηση, αναλόγως πόσο ενδυναμωμένοι είναι οι μύες σου.

Το κλασικό Push -Up

(Δες photo παραπάνω)

Πώς: Ακουμπάς στα ακροδάχτυλα των ποδιών που είναι ανοιγμένα στο εύρος των ώμων. Οι παλάμες των χεριών σου βρίσκονται στο ύψος των ώμων και τα δάχτυλα κοιτάνε μπροστά. Το σώμα μένει άκαμπτο και πόδια- γοφοί – πλάτη μένουν σε μια ευθεία. Κατεβαίνουμε ελεγχόμενα λίγο πριν το στέρνο μας ακουμπήσει στο πάτωμα. . Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Incline Push-Up

Πώς: Τοποθέτησε τα χέρια σου σε μία σταθερή επιφάνεια η οποί είναι λίγο πιο ψηλά, από το ύψος των ώμων σου. Ξεκίνα με τεντωμένα χέρια, ενώ οι παλάμες σου ακουμπάνε πάνω στην επιφάνεια και το σώμα σου σχηματίζει γωνία 45 μοιρών με το έδαφος. Από αυτή τη θέση, εκτελείς τα κλασικά push ups! Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Decline Push-Up

Πώς : Είσαι στη στάση για το κλασικό push-up, με τα πόδια σου ακουμπησμένα σε μία μπάλα γυμναστικής (ή μία επιφάνεια που θα σου επιτρέπει το σώμα με το έδαφος να σχηματίσουν γωνία 45 μοιρών. Από αυτή τη θέση, εκτελείς τα κλασικά push ups! Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Tip!

Το βάρος του σώματος πρέπει να σηκώνεται από τα χέρια. Γι’ αυτό, μη χρησιμοποιείς τους κοιλιακούς ή γενικότερα το κάτω μέρος του σώματος για να ανέβεις.

Photos: eatercise.com.au