Το Candy Crush το γνωρίζεις. Αν δεν το γνωρίζεις μάλλον ζεις σ’ άλλο πλανήτη και η λέξη τεχνολογία (πόσο μάλλον η ίδια η τεχνολογία) σου είναι άγνωστη. Αν τώρα ξέρεις τι είναι το Candy Crush ξέρεις και πόσο εθιστικό είναι. Αυτός ο εθισμός έχει 12 στάδια.

 1. Προσδοκία: Έχεις ακούσει τόσα για το Candy Crush. Έχεις ενθουσιαστεί. Η μουσική του παιχνιδιού παίζει μόνιμα μέσα στα αυτιά σου, μπορεί και να την μουρμουρίζεις σιγά σιγά.
 2. Απόλαυση: 1ο επίπεδο. Άλλαξε τις θέσεις από τις καραμέλες για να κάνουν σειρές των τριών ή περισσοτέρων. Εύκολο! Είσαι ο βασιλιάς στο βασίλειο της Καραμέλας!
 3. Έξαρση: Οι πίστες φεύγουν μπροστά από τα μάτια σου με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός. Σκίζεις!
 4. Άγχος: Όσο ανεβαίνεις επίπεδο, οι πίστες δυσκολεύουν. Όχι όμως τόσο πολύ ώστε να μην μπορείς να τις περάσεις! Αλλά και πάλι ποιος θα ήθελε φρούτα μαζί με τις καραμέλες του;
 5. Πανικός: Και ξαφνικά τα πράγματα γίνονται σκούρα! Ζελεδάκια μέσα σε κλουβιά…. Πιος το σκέφτηκε;
 6. Διαπραγμάτευση: Οι αντίστροφες μετρήσεις κάνουν την εμφάνιση τους. Το παιχνίδι σχεδόν σε αναγκάζει να αγοράσεις (χρόνο)… αντιστέκεσαι αλλά η ιδέα σου έχει καρφωθεί στο μυαλό!
 7. Απελπισία: Τα επίπεδα αρχίζουν και δυσκολεύουν σε σημείο που θεωρείς ότι είναι απόρθητα. Που είναι η μεγάλη καραμέλα disco όταν τη χρειάζεσαι;
 8. Ντροπή: Το μικρό κοριτσάκι ξεκινάει να κλαίει. «Σταμάτα μικρό κοριτσάκι να κλαις, κάποια στιγμή θα περάσω το επίπεδο» Ελπίζεις….
 9. Θυμός: Η πίστα δεν περνιέται με τίποτα. Οι ζωές σου τελειώνουν. Το κινητό-tablet σου πλέον κινδυνεύει…
 10. Ζήλεια: Περιμένεις 20 λεπτά για να γεμίσεις ζωή ώστε να ξαναπαίξεις και ζηλεύεις όλους τους φίλους σου που πέρασαν τη πίστα…
 11. Παράνοια: Πλέον το μόνο που σκέφτεσαι είναι το candy crush.
 12. Ανακούφιση: Πλέον παράτησες τις προσπάθειες, διέγραψες το app και ηρέμησες!