Υπάρχει μια φήμη πως τα σκυλιά ράτσας η από εκτροφείο είναι καλύτερα από αυτά που δεν είναι κάποιας ράτσας, δηλαδή είναι ημίαιμα…

Κατ´ αρχάς θέλω να ξεκινήσω από το πολύ βασικό!!!

Ένα φιλόζωος δεν κοιτάει τη ράτσα!!

Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που τα αδέσποτα είναι κυριολεκτικά εκατομμύρια… Κάποια απλά γεννήθηκαν στον δρόμο, κάποια τα παράτησαν κάποιοι ασυνείδητοι, κάποια τα παράτησαν λόγω οικονομικών..! Δεν έχει σημασία!! Σημασία έχει πως είναι εκεί έξω και έχουν την ανάγκη μας!!

Εσύ που έχεις σκεφτεί να αγοράσεις ένα σκύλο, καλό θα ήταν να ψάξεις λίγο στις αμέτρητες φιλοζωικές που έχει η χώρα μας γιατί μπορεί να βρεις ακόμα και αυτό που ψάχνεις!!

Το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις είναι, λέει ο σοφός λαός και έτσι είναι!!

Υπάρχουν παρά πολλά κουτάβια που βρίσκονται κατά καιρούς και μεγαλώνουν σε κλουβιά επειδή δεν βρίσκεται κανείς να τους δώσει την αγάπη που τους αρμόζει!! Εάν θες λοιπόν κουταβάκι, η συμπεριφορά του θα είναι ακριβώς όπως και ενός κουταβιού ράτσας, ίσως και καλύτερη!!!

Υπάρχουν όμως και τα μεγάλα σκυλιά..! Αυτά που έζησαν σε σπίτι και στη συνέχεια βρέθηκαν στον δρόμο, αλλά και αυτά που μεγάλωσαν από την αρχή έξω!!!

Αυτά είναι τα αγαπημένα μου!!Είναι τα πιο πίστα σκυλιά που μπορεί να συναντήσεις ποτέ… Είναι τα σκυλιά που όλη τους την αγάπη και την ευγνωμοσύνη είναι λες και την κρατούν για σένα!! Είναι φύλακες, είναι πιστά, είναι υπάκουα…, είναι ότι έχεις φανταστεί!!!

Βρίσκονται εκεί έξω… Όχι μόνο σε φιλοζωικές… Τα συναντάς στους δρόμους… Παντού!!!

Ίσως να έρχονται και κάτω από το σπίτι σου και απλά να αδιαφορείς…
Μην αδιαφορείς..

Η αγάπη που ζητάς να δώσεις και να την πληρώσεις είναι στα πόδια σου και συ απλά την κλωτσάς!! Μην το κάνεις!!!

Και επειδή ποτέ δεν μιλάω εκεί του ασφαλούς, θα σου πω πως 2 σκυλιά έχω εκ των οποίων το ένα από φιλοζωική και το άλλο ήρθε έξω από το σπίτι μου!! Είναι τα ομορφότερα και τα καλύτερα σκυλιά που είχα ποτέ!!!