Άνοιξες την πόρτα του μπάνιου και όλοι οι γείτονες άκουσαν τα ουρλιαχτά σου… Θα νόμιζαν ότι κάτι σοβαρό σου συνέβη ότι είδες ένα κλέφτη για παράδειγμα. Εσύ όμως ευχόσουν να ήταν κλέφτης από το να δεις μπροστά σου όχι μία αλλά δύο κατσαρίδες, να κάνουν πάρτι!

Πως άραγε μπήκαν; Αφού τα είχες όλα κλειστά, αλλά οι ύπουλες κατσαρίδες τα κατάφεραν και χώθηκαν, θα μπήκαν οι σιχαμένες από την αποχέτευση… Αηδιάζεις μόνο και μόνο στην ιδέα. Ας σταματήσουμε όμως να σου λέμε άλλα τέτοια… Και ας περάσουμε στο κυρίως θέμα που έχει ενδιαφέρον.

Πως θα εξολοθρεύσεις τις κατσαρίδες;

 

  • Αρχικά πέρνα την επιφάνεια που την είδες να διασχίζει με σαπούνι ή απορρυπαντικό και σου υποσχόμαστε πως δεν με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον δεν θα ξαναπεράσει από το ίδιο σημείο.
  • Οι κατσαρίδες αγαπούν τα λαχανικά αλλά δεν ξέρουν ότι μπορεί εκεί να τους την έχουμε στημένη. Σε ένα μαρουλόφυλλο ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό βάλε λίγη σόδα φαγητού ( είναι φυσικό κατσαριδοκτόνο ) και ας την να το γευτεί, μετά απόλαυσε τα τελευταία της λεπτά.
  • Τις ελκύουν τα υπολείμματα τροφών, οπότε καθάρισε σχολαστικά τις επιφάνειες που μαγείρευες ή που έτρωγες.
  • Σφουγγάρισε με δάφνη: πριν ξεκινήσεις το σφουγγάρισμα εκτός από καθαριστικό ρίξε και φύλλα δάφνης μέσα στον κουβά και άστα λίγη ώρα να μουλιάσουν, καλό θα ήταν να τα χαρακώσεις λίγο, γιατί έτσι βγάζουν πιο εύκολα τα αρώματα τους.
Συμβουλή !

Όταν βγαίνεις από την τουαλέτα κλείσε το καπάκι της λεκάνης γιατί μπορούν να βγουν και από κει κατσαρίδες, κάλυψε όλα τα σιφώνια του σπιτιού και μην αφήνεις νερά ή σκουπίδια, πουθενά!

Tip !

Μπορείς να φτιάξεις μια παγίδα με ένα βάζο και νερό. Απλά άσε το βάζο που θα έχει μέσα νερό σε μια γωνία, χωρίς να βάλεις το καπάκι, επείδη αγαπούν το νερό, θα μπουν μέσα και τότε τις έπιασες!