Βάζεις το χέρι το στόμα ασυναίσθητα και δαγκώνεις για να μην πούμε ότι τρως τα νύχια σου. Ξέρεις πως αυτό δείχνει πως έχεις ευάλωτο χαρακτήρα αλλά και πολύ άγχος; Οι ειδικοί μάλιστα λένε πως η ονυχοφαγία, έτσι λέγεται επίσημα, δείχνει μια προσωπικότητα επιρρεπή στα πάθη που φοβάται να ανοιχτεί και να εμπιστευτεί. 1 στους 3 μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, τρώει τα νύχια του!

Η ονυχοφαγία, σύμφωνα με έρευνες, δεν είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μόνο οι γυναίκες, βασανίζει και τους άντρες, ιδιαίτερα όμως θα μπορούσαμε να τονίσουμε πως βασανίζει σε μεγαλύτερο βαθμό τα μικρά παιδιά και τους εφήβους.

Αν είσαι ένας από τους ταλαιπωρημένους και θέλεις να κόψεις αυτή τη κακιά συνήθεια, μάθε κάποιους τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου.

Σκέψου ότι πρέπει να το κόψεις.

Όχι, δεν θα σου πούμε ότι αν σκέφτεσαι πως θέλεις να κόψεις τη συνήθεια του να τρως τα νύχια σου, θα τα καταφέρεις. Θα σου πούμε όμως, πως το χέρι, έρχεται ασυναίσθητα μέσα στο στόμα σου. Έχε, λοιπόν, το νου σου και όταν δεις ότι δαγκώνεις τα νύχια, βγάλε αμέσως το χέρι από το στόμα!

Περιποιήσου τα νύχια σου.

Περιποιηθείτε τα νύχια σας ώστε να μην έχουνε σημεία τα οποία να είναι “ότι πρέπει για φάγωμα”. Αφαίρεσε τα πετσάκια, τις παρανυχίδες, τις αιχμηρές γωνίες. Δεν έχει σημασία αν είσαι γυναίκα ή άνδρας για να περιποιηθείς τα νύχια σου και να μειώσεις τον πειρασμό!

Αν είσαι γυναίκα, κάνε ένα μανικιούρ, βάψε τα νύχια σου ή βάλε τζελ για να αποτρέψεις τον εαυτό σου όχι να φάει τα νύχια αλλά να καταστρέψει το μανικιούρ!

Δώσε γεύση στα νύχια σου!

Συμβουλεύσου έναν φαρμακοποιό, για να σου προτείνει κάποιο λάδι ή κρέμα που θα βάζεις στα νύχια σου και θα έχει πικρή γεύση, ώστε να μην θέλεις να το γεύεσαι και να μην τρως τα νύχια σου! μπορείτε να βάζετε κάτι στα νύχια σας, στυλ κρέμας, που τρώγεται, αλλά έχει χάλια – πικρή γεύση.

Κάλυψε τα νύχια σου.

Βάλε γάντια ή τσιρότα στα χέρια σου ώστε να δημιουργείς έξτρα εμπόδια μέχρι να φτάσει το νύχι στο στόμα! Υπερβολικό λίγο, αλλά έχουμε μαρτυρίες ότι έχει αποτέλεσμα!

Βάλε κρέμα χεριών!

Η αίσθηση ότι θα έχεις την κρέμα στα χέρια είναι ένα καμπανάκι να σου θυμίζει πως δεν πρέπει να δαγκώσεις τα νύχια σου!

Ξεκίνα να μασάς τσίχλες.

Θα κρατήσεις απασχολημένο το στόμα και δεν θα βάζεις το χέρι σου μέσα το στόμα