Όταν ήσουν μικρός-η και έβλεπες αυτά τα όμορφα και παράλληλα παιχνιδιάρικα λουλούδια που λέγονται σκυλάκια δεν μπορούσες να τους αντισταθείς. Έτρεχες και αμέσως…έκοβες ένα, το πίεζες, όπως, σου είχε δείξει η μαμά σου και αυτό άνοιγε το στόμα του σαν το πιστό σου κατοικίδιο εξού και η ονομασία του. Χωρίς, όμως, να βγάζει ήχο, ήταν σαν δύο χειλάκια που σου έστελναν φιλάκια διαρκείας!

Τα σκυλάκια είναι από τα πιο όμορφα και ανθεκτικά λουλούδια του καλοκαιριού! Αντέχουν και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες και ακόμα και όταν βαράει ο ήλιος με τα σαραντάρια του από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα. Κάθονται εκεί ανοιχτά και του χαμογελούν ενώ το βράδυ κλείνουν σαν να μαραίνονται για να πέσουν για ύπνο… Σύμμαχο τους για να είναι ζωντανά έχουν το νερό και το καλό χώμα!

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο θέμα με τις αρρώστιες και για να τα διατηρήσεις όμορφα και ζωντανά πρέπει να βρέχεις απαλά με ένα ψεκαστήρα τα φύλλα τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα! Αναπτύσσονται καλύτερα όταν βρίσκονται σε μεγάλες γλάστρες και προτιμούν τη μοναξιά, καθώς δεν τους αρέσει να μοιράζονται το χώρο τους στη γλάστρα.

Tip!

Μια φορά στις δεκαπέντε μέρες καλό θα ήταν να ρίχνεις στις ρίζες από τα σκυλάκια σου μια ασπιρίνη και θα δεις πως θα τους κάνει καλό!