Μετά τις τελευταίες σου εξετάσεις είδες ότι η χοληστερίνη σου είναι στα ύψη. Αφού έπαθες το πρώτο σου σοκ, αναρωτιέσαι τι να κάνεις και πώς να την ρίξεις χωρίς να καταφύγεις στο χάπι που σου πρότεινε ο γιατρός σου. Θα θέλαμε αρχικά να σου τονίσουμε ότι η χοληστερίνη δεν κοιτά ούτε χρόνια ούτε φυσική κατάσταση. Μπορεί να δεις ακόμα και νεαρούς αδύνατους ανθρώπους που έχουν χοληστερίνη ενώ να δεις και πιο ηλικιωμένους και εύσωμους που χαίρουν άκρας υγείας.

Το άγχος επηρεάζει σημαντικά ακόμα και τα επίπεδα αυτής της αρρώστιας, όπως, και η κακή διατροφή που περιέχει αρκετά λίπη μπορεί να την τινάξει στον αέρα. Υπάρχουν όμως και τα γονίδια της κληρονομικότητας που και αυτά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα οξύνουν πιο πολύ τα θέματα του οργανισμού σου.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για να απαλλαγής από τη χοληστερίνη ;

  • Αγάπα το τσάι: Όσο περίεργο και απλό να σου φαίνεται, ένα ποτήρι πράσινο τσάι κάθε πρωί είναι αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός σου.
  • Κοιμήσου αρκετές ώρες: Ο ύπνος και γενικότερα η ξεκούραση επηρεάζει τα πάντα για αυτό άσε το κορμί σου να χαλαρώσει και το μυαλό σου να ηρεμήσει.
  • Τρέξε Λόλα τρέξε: Οκ, δεν σε λένε Λόλα αλλά το τρέξιμο ή ακόμα και το γρήγορο περπάτημα θα ρίξουν τα ποσοστά λίπους και ταυτόχρονα χοληστερίνης του οργανισμού σου.
  • Φάε αγκινάρες και γενικότερα λαχανικά: Οι αγκινάρες ειδικότερα και τα λαχανικά γενικότερα θα δώσουν πλούσια θρεπτικά στοιχεία στον οργανισμό σου που τα χρειάζεται για να παλέψει με την χοληστερίνη.
  • Πέτα τον κρόκο και φάε το ασπράδι: Η πιο απαγορευτική τροφή για τη χοληστερίνη είναι ο κρόκος του αυγού, οπότε μην τον φας ακόμα και στα κρυφά, προτίμησε το ασπράδι που είναι ακίνδυνο και περιέχει πολλά θρεπτικά στοιχεία.
  • Ξέχνα τα λίπη και φάε ψάρια: Τα ζωικά λίπη είναι για σένα θάνατος για αυτό αντικατέστησε το κρέας που τρώς με άπαχο κρέας ή ψάρι.