Όπως σου έχουμε πει και στο παρελθόν, η πλάτη σου μπορεί το καλοκαίρι να έχει βγάλει κάποια αντιαισθητικά σπυράκια που χαλούν την υφή, αλλά και την εικόνα της. Βέβαια τα σπυράκια τις περισσότερες φορές για να φύγουν θέλουν ειδική θεραπεία! Πριν, όμως, πας τρέξεις στο δερματολόγο μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας και το πρόβλημα σου να μειωθεί ή ακόμα και να εξαφανιστεί.

Τι μπορείς να κάνεις για να διώξεις τα σπυράκια από την πλάτη;

  1. Κάνε πολλά μπάνια στη θάλασσα. Το θαλασσινό αλάτι θα ξεράνει την επιδερμίδα της πλάτης σου και το αλάτι θα αποστειρώσει τη μολυσμένη περιοχή. Μην ξεπλυθείς αμέσως! Άσε το αλάτι όσο πιο πολύ αντέχεις για να δράσει επάνω σου.
  2. Πρόσεξε το ντύσιμό σου. Άλλαζε συχνά μπλούζες και προτίμησε απαλά υφάσματα που θα χαϊδεύουν την επιδερμίδα σου, όπως είναι τα βαμβακερά και δε θα την ερεθίζουν τόσο όσο τα συνθετικά.
  3. Κάνε συχνά μπάνιο! Το καλό πλύσιμο θα αποτελέσει τον κύριο σύμμαχο σου στο έντονο πρόβλημα της ακμής. Έτσι, μετά από κάθε δραστηριότητα που σε ιδρώνει μπες γρήγορα στη μπανιέρα και πλύσου καλά.
  4. Προμηθεύσου σαπούνι με υπεροξείδιο του βενζολίου ή σαλικυλικό οξύ. Πλύσου καλά με το σαπούνι κάνοντας απαλές κινήσεις. Πριν το ξεπλύνεις άσε το λίγη ώρα να δράσει και μετά ρίξε αρκετό δροσερό νερό.
  5. Μήπως φταίει το απορρυπαντικό σου; Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί το απορρυπαντικό σου να ευθύνεται για τα σπυράκια ή απλά να έκανε το πρόβλημά σου μεγαλύτερο; Σκέψου, λοιπόν, και αν θεωρείς ότι μπορεί να σε επηρέασε άλλαξε το αμέσως και προτίμησε ένα υποαλλεργικό με φυσικά συστατικά.
Tip!

Μη χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα που βάζεις στην πλάτη σου και σε άλλα σημεία του σώματος σου γιατί μπορεί να μεταφέρεις και αλλού τη μόλυνση και τα σπυράκια.