Σίγουρα σου έχει τύχει να λερώσεις το αγαπημένο σου μπλουζάκι με γράσο ή βερνίκι νυχιών ή λάδι και γενικά να πρέπει να αντιμετωπίσεις δύσκολους λεκέδες γρήγορα και να μην ξέρεις τον τρόπο! Για να μην ψάχνεσαι γενικά και αόριστα στο διαδίκτυο σου βρήκαμε τις πιο άμεσες λύσεις με προϊόντα που έχεις σίγουρα μέσα στο σπίτι σου! (Μην ξεχνάς και αυτές τις λύσεις!)

Λεκές από Λάδι

Βάλε μία μικρή ποσότητα από το σαμπουάν σου και αν χρειαστεί, ξύδι και νερό. Τρίψε το λεκέ και βάλτο στο πλυντήριο απευθείας.

Λεκές από Βούτυρο

Όσο περίεργο και να σου ακουστεί, βάλε το σίδερο στη πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει, στρώσε πάνω από το λεκέ ένα κομμάτι εφημερίδας και σιδέρωσε το. Αμέσως μετά βάλε ένα μείγμα από απορρυπαντικό ρούχων, ξύδι και νερό.

Λεκές από αλκοόλ

Βάλε μία δόση απορρυπαντικού με 1 σφηνάκι ξύδι και νερό. Τρίψε τον λεκέ και άστο για 5 λεπτά. Αμέσως μετά πλύνε το ρούχο στο πλυντήριο.

Λεκές από Μαρμελάδα/μέλι

Μ ένα πανί νότισε την λερωμένη περιοχή με χλιαρό νερό. Απομάκρυνε την ποσότητα της μαρμελάδας ή του μελιού και μετά βύθισε σε ζεστό νερό το ύφασμα. Άστο για λίγα λεπτά και αμέσως μετά πλύνε το ρούχο στο πλυντήριο.

Λεκές από Κραγιόν

Βάλε σ ένα ύφασμα λοσιόν ντεμακιγιάζ και τρίψε απευθείας τον λεκέ. Στη συνέχεια ξέβγαλε με άφθονο νερό. Αν ο λεκές δεν έχει υποχωρήσει βάλε λίγο οινόπνευμα και τρίψε ελαφρά τον λεκέ.

Λεκές από βερνίκι

Άσε να στεγνώσει ο λεκές, ρίξε λίγο ασετόν και μετά ξέβγαλε με νερό.

Λεκές από Λάσπη

Άσε τον λεκέ να στεγνώσει, βούρτσισε τον με μία οδοντόβουρτσα και ρούφα τα υπολείμματα με την ηλεκτρική σκούπα.

Λεκές από Γράσο

Ρίξε καθαρό αλκοόλ πάνω στο λεκέ, άφησέ το να εξατμιστεί και μετά καθάρισε το λεκέ με ένα μείγμα από απορρυπαντικό ξύδι και νερό.

Λεκές από Γρασίδι

Αν ο λεκές είναι μεγάλος, τρίψτον μαλακά με άσπρο οινόπνευμα, ξέπλυνε καλά με κρύο νερό και πλύνε κανονικά. Αν το ύφασμα είναι πιο ευαίσθητο μούλιασε το σε κρύο νερό και πλύντο με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό. Για καλύτερα αποτελέσματα ξέπλυνέ το με κρύο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο οξυζενέ ή με κρύο νερό και λίγο ξίδι.