Σε ξενίζει ο τίτλος; Μάλλον έχεις διαβάσει πολλά άρθρα για το πώς θα καταλάβεις αν ο άλλος σου λέει ψέματα… Προφανώς αυτά απευθύνονται σε Αγίους που δεν έχουν ποτέ δεύτερες σκέψεις, ούτε την ανάγκη να πουν μια δικαιολογία -ένα μικρό λευκό ψέμα- όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Αν βρεθείς, όμως, από την πλευρά του ψευδόμενου καταλαβαίνεις την ανάγκη να πεις ψέματα, χωρίς να σε καταλάβουν! Ελπίζουμε να μη χρειαστεί ποτέ να αξιοποιήσεις αυτά τα κόλπα, αλλά τα μοιραζόμαστε γιατί περιέχουν το καθένα μια έξυπνη/χιουμοριστική πληροφορία, καθώς και γνώσεις ανθρώπινης ψυχολογίας…

  • Σου έσκασε το λάστιχο; Βγάλτο φωτογραφία με το κινητό και χρησιμοποίησέ τη την επόμενη φορά που θα έχεις καθυστερήσει υπερβολικά χωρίς αιτία. Προσοχή, δεν μπορείς να το κάνεις παραπάνω από 2 φορές το χρόνο! Α και μιας και μιλάμε για σκασμένο λάστιχο, δες και πώς θα το αλλάξεις χωρίς κόπο.
  • Έχεις αργήσει σε ένα ραντεβού; Άλλαξε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σου και βάλε την ώρα νωρίτερα, ώστε να φαίνεται σαν να έφτασες στην ώρα σου! Όταν σου ζητήσουν να δικαιολογηθείς, θα παραστήσεις τον ανήξερο και θα το χρεώσεις στο χαλασμένο τηλέφωνο!
  • Θες να πεις μια ψεύτικη ιστορία ή ψέματα, χωρίς να σε καταλάβουν; Μπορείς να συμπεριλάβεις μια ντροπιαστική για σένα λεπτομέρεια την οποία κανείς δεν θα φανταζόταν ότι επινόησες μόνο και μόνο για να μην προδοθείς.
  • Σε έπιασαν να κάνεις κάτι περίεργο ή ντροπιαστικό δημοσίως; Πες ότι έχασες στοίχημα!
  • Θες να αγοράσεις κάτι περίεργο ή ντροπιαστικό; Ρώτα αν έχουν κάρτες γενεθλίων ή ποιο είναι το κοντινότερο μαγαζί με κάρτες γενεθλίων!
  • Έχεις να παραδώσεις μια εργασία και τελειώνει η προθεσμία; Γέμισε ένα αρχείο Word με κινέζικα σύμβολα! Ο καθηγητής θα νομίζει ότι είναι πρόβλημα του αρχείου -αυτό μπορεί να σου δώσει 3-4 ώρες μέχρι να καταφέρεις να την ολοκληρώσεις.
  • Κάνε επαφή με τα μάτια. Είναι γνωστό ότι όσοι λένε ψέματα αποφεύγουν να κοιτάξουν τον συνομιλητή τους στα μάτια. Πρέπει να αντισταθείς στη φυσική σου τάση και να τον κοιτάς κατάματα, με ηρεμία και χωρίς να κάνεις πολύ έντονες χειρονομίες ή μεγάλες παύσεις.
  • Για επαγγελματίες ψεύτες: Όταν λέμε ψέματα τείνουμε να κοιτάμε προς τα αριστερά. Βλέπεις, έχει σχέση με την πλευρά του εγκεφάλου που αξιοποιούμε: επινοούμε κάτι (αριστερή πλευρά) ή το θυμόμαστε (δεξιά). Κι επειδή, εμείς το πρωτομάθαμε βλέποντας CSI Las Vegas, έχε υπόψη ότι την πληροφορία την ξέρουν πολλοί με στοιχειώδεις γνώσεις ψυχολογίας. Πάρε τα μέτρα σου! Σημείωση: για τους αριστερόχειρες, ισχύει το αντίστροφο.
  • Κι ένα χιουμοριστικό: αν σε πιάσουν ποτέ να κοιμάσαι στο σχολείο ή τη δουλειά σου, σήκωσε το κεφάλι και πες «Αμήν!». Μπορεί να μην πιάσει, άλλα όλοι θα χαμογελάσουν.