Δεν το λες και το πιο ευχάριστο πράγμα να βλέπεις τις ακαθαρσίες του κατοικίδιου σου να κοσμούν το χαλί σου!!! Όσο και να το αγαπάς, εκείνη την ώρα μια τσαντίλα διαπερνά το στομάχι σου και η μούρη σου κοσκινίζει από τα νεύρα…

Έλα, πάμε τώρα όμως… Δε χάλασε και ο κόσμος… Συμβαίνει αυτό! Είτε γιατί ο αγαπημένος σου φίλος είναι ακόμα μικρός και έχασε το στόχο του, είτε γιατί είναι άρρωστος, είτε γιατί εσύ αμέλησες την βόλτα του (ζωντανό είναι, πόσο να αντέξει πια;!;!;!;)

Πρέπει να το αντιμετωπίσεις άμεσα όμως γιατί δεν είναι μόνο ο λεκές που θα σου στολίσει το αγαπημένο σου χαλί, αλλά είναι και η μυρωδιά από τις ακαθαρσίες που δεν την λες και ευχάριστη, αλλά είναι και το στίγμα τους.

Αν λοιπόν δεν το καθαρίσεις αποτελεσματικά, το πιο πιθανό είναι να τα ξανακάνει στο ίδια σημείο..

Μην αγχώνεσαι όμως… Αφού ξεπεράσεις το πρώτο σοκ, ξεκινά το μάζεμα!!! Με ένα χαρτί μάζεψε τα χοντρά και στη συνέχεια προσπάθησε με το χαρτί να απορροφήσεις όσο περισσότερη υγρασία μπορείς… Με ένα καθαριστικό χαλιών που έχεις στο σπίτι πρέπει να περιχύσεις τον λεκέ και τον τρίψεις καλά….

Το καλύτερο όμως καθαριστικό να ξέρεις, βρίσκεται στην κουζίνα σου…

Και καλύτερα θα ήταν για την συγκεκριμένη δουλειά να χρησιμοποιήσεις αυτό!

Ποιο είναι αυτό;
Το ξύδι!!! Το ξύδι είναι το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό για μα σου αφαιρέσει τον λεκέ από το χαλί σου αλλά και το πιο σημαντικό, να σου αφαιρέσει την μυρωδιά από τις ακαθαρσίες, έτσι ώστε να μην μπορεί ούτε και ίδιος ο τετράποδος φίλος σου να την ανιχνεύσει, για να ξαναπάει!!!

Βάλε λοιπόν σε ένα ψεκαστήρι, χλιαρό νερό και λευκό ξύδι, σε αναλογία 2 προς 1, και αφού έχεις μαζέψει την πρώτη φουρνιά των ακαθαρσιών, ψέκασε το σημείο καλά, έτσι ώστε το υγρό να φτάσει μέχρι το πέλμα του χαλιού σου.

Άφησε να περάσουν 5 λεπτά και στην συνεχείς με ένα απορροφητικό χαρτί, θα πιέσεις το σημείο έτσι ώστε να τραβήξεις όλη την υγρασία. Στη συνέχεια σε ένα ψεκαστήρι πάλι, βάλε άχρωμο υγρό πιάτων, σόδα και νερό και ανακατέψει καλά το μείγμα!! Ψέκασε πάνω στον λεκέ και με μια πετσέτα τρίψε καλά το σημείο.

Τώρα γυρνά το χαλί έτσι ώστε να μην ακουμπήσει το σημείο στο πάτωμα και άστο να στεγνώσει… Με την ηλεκτρική σκούπα, μόλις στεγνώσει το σημείο ρούφηξε και την μαγειρική σόδα… και είσαι έτοιμος!!!

Σαν να μην έγινε ποτέ!!!