Είσαι νέα μανούλα και μία είναι η βασική απορία που τριβελίζει το μυαλό σου, πως αλλάζω πάνα στο μωρό; Μην αγχώνεσαι! Δεν είσαι η μόνη που έχει αυτή την απορία, δεν χρειάζεσαι μαθήματα για να τα καταφέρεις και το βασικότερο μπορείς να παρακάμψεις τη μαμά-πεθερά ώστε να γλιτώσεις και την γκρίνια που δεν μπορείς να αλλάξεις μόνη σου και μία πάνα!

Πως αλλάζεις λοιπόν την πάνα;

Πριν αρχίσεις την διαδικασία βεβαιώσου πως έχεις όλα τα απαραίτητα αντικείμενα! Πάνα, κρέμα για τα συγκάματα, μωρομάντηλα, πετσέτα.

Ξαπλώνεις το μωρό στην αλλαξιέρα όπου έχεις απλώσει μία μαλακή και αδιάβροχη επιφάνεια. (το αδιάβροχο θα σε σώσει πίστεψε μας!)

Του ξεκουμπώνεις το φορμάκι και το περνάς στη μέση του ώστε να μην λερωθεί (τα ατυχήματα είναι συχνά!

Βγάζεις την λερωμένη πάνα ανοίγοντας τα αυτοκόλλητα, την αφήνεις στην άκρη και παίρνεις το μωράκι σου κάτω από τη βρύση για να το πλύνεις. (Το κρατάς μπρούμυτα ξαπλωμένο στο χέρι σου και με το άλλο καθαρίζεις τις ευαίσθητες περιοχές του με το τρεχούμενο νερό) Αν το μωρό δεν έχει κάνει κακά του μπορείς να το καθαρίσεις μ’ ένα μωρομάντηλο!

Σκουπίζεις πολύ καλά την περιοχή που έπλυνες και ανοίγεις την καινούρια πάνα. Όταν καθαρίζεις το μωράκι σου στην ευαίσθητη περιοχή, η κατεύθυνση των κινήσεών σου να γίνεται πάντοτε από το αιδοίο/ το πέος προς τον ποπό του και όχι το ανάποδο.

Ανοίγεις την επόμενη πάνα και την απλώνεις κάτω από το μωράκι σηκώνοντας με το ένα χέρι τα πόδια του. (Το να βάλεις την επόμενη πάνα και να την ψιλοκλείσεις είναι κομβικό σημείο γιατί μπορεί να νιώσει άνετα το μωρό και να αφεθεί….)

Πριν κλείσεις την πάνα, παίρνεις μία μεγάλη ποσότητα κρέμας για τα συγκάματα και την απλώνεις στις περιοχές που έρχονται σε επαφή με την πάνα αλλά και μέσα στις ζαρώσεις στα μπούτια του μωρού! Μην κάνεις τσιγγουνιές τώρα, βάζεις μεγάλη ποσότητα και την αφήνεις με ένα παχύ λευκό στρώμα!

Κλείνεις την πάνα με τα αυτοκόλλητα, με προσοχή να μη σφίξεις πολύ τις αυτοκόλλητες ταινίες γιατί μπορεί να προκαλέσει κοιλιακούς πόνους, μέχρι και εμετό! Γυρνάς το πάνω μέρος της πάνας προς τα έξω ώστε να μην ακουμπάει τον πολύ ευαίσθητο αφαλό του μωρού και βγάζεις το ύφασμα της πάνας έξω από το λάστιχο στα ποδαράκια ώστε να μην συγκαεί το μωράκι!

Tip!

Υπολογίζεται ότι ένα μωράκι από τη γέννησή του μέχρι να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα θα χρειαστεί 6.000 πάνες!