Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Αν θέλεις, λοιπόν, να έχεις μία καλή μέρα, πρέπει αν προσέξεις τις πρωινές συνήθειες σου! Πολλοί είναι οι εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν τη μέρα σου όπως ένα μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πόλης, ή προβλήματα στη δουλειά ή μία ξαφνική βροχή και πάει λέγοντας! Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που είναι στο χέρι σου!

Θα πιείτε τον καφέ πολύ νωρίς

Δεν σου κάνουμε πλάκα, υπάρχει ώρα της μέρας που δεν είναι κατάλληλη για να πιεις καφέ! Τα επίπεδα ενέργειας αυξάνονται φυσιολογικά μόλις ξυπνήσεις, όταν πίνεις καφέ αυξάνονται παραπάνω τα επίπεδα της ενέργειας οπότε αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται εκνευρισμός στον οργανισμό σου και κατ’ επέκταση και σε σένα! Αν θέλεις ο πρωινός σου καφές να έχει αποτέλεσμα και να μην σου χαλάσει τη μέρα, πρέπει να τον πιείς τουλάχιστον μία ώρα αφού έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι!

Το πρωινό σου είναι λάθος

Μια χούφτα μούρα σε ένα μπολάκι με γιαούρτι μπορεί να ακούγεται σαν το τέλειο υγιεινό πρωινό, αλλά δεν είναι! Για την ακρίβεια μέχρι το απόγευμα θα πεινάς τόσο πολύ που θα έχεις υπερβολικά νεύρα. Δεν είναι μόνο απλά δεν είναι αρκετό φαγητό, αλλά έχει έλλειψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών που χρειάζεσαι για να αισθάνεσαι πλήρης μέχρι το επόμενο γεύμα σου, λέει ο εμπειρογνώμονας διατροφής Michelle Davenport.

Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ελέγξεις το E-mail σου

Αυτή είναι μία κακή συνήθεια που θα πρέπει να κόψεις το συντομότερο δυνατόν. Το να τσεκάρεις τα inbox σου μόλις ανοίξεις τα μάτια σου θα σου δημιουργήσει άγχος για όλη την μέρα! Αντί να σκέφτεσαι τη δουλειά μόλις ξυπνήσεις επικεντρώσου στον εαυτό σου και όταν πας στο γραφείο ξεκίνα να εργάζεσαι!