Τι μέχρι σήμερα νόμιζες πως όλα όσα ακούγονται για το σωστό fitness είναι αλήθεια; Θεωρούσες πως όλοι είναι ειδικοί και αυτά που λένε ισχύουν; Φυσικά και κάνεις λάθος! Υπάρχουν ψέματα και fitness μύθοι που επιτέλους θα καταρριφθούν για να μην πιστεύεις στα παραμύθια που ακούς.

  1. Οι ζώνες εφίδρωσης σε βοηθούν να χάσεις λίπος. Τόσο καιρό χρησιμοποιήσεις στην κυριολεξία ότι βρεις για να χάσεις όσο πιο πολύ λίπος μπορείς και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε, λοιπόν, πως οι ζώνες εφίδρωσης δε θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα κιλά που επιθυμείς απλά θα κάνουν το επίμαχο σημείο να ιδρώσει περισσότερο και να αποβάλει τις τοξίνες του.
  2. Οι γυναίκες φοβούνται τα βάρη γιατί θεωρούν πως θα τις φουσκώσουν! Είναι στην ουσία ένας μεγάλος μύθος ο οποίος κάνεις κυριάρχους στα βάρη τους άντρες και απομακρύνει από αυτά τις γυναίκες. Οι γυναίκες, λοιπόν, όσο και αν κάνουν βάρη δεν μπορούν να φουσκώσουν εύκολα. Οι ορμόνες τους δεν τους επιτρέπουν να αποκτήσουν πολύ μυϊκή μάζα και ειδικά σε μικρό χρονικό διάστημα. Βέβαια, η συσχέτιση όγκου και βαρών έχει να κάνει με τη διατροφή που ακολουθεί η κάθε γυναίκα. Συγκεκριμένα, αν δε θες να πάρεις όγκο αλλά επιθυμείς να γραμμώσεις σωστά, πρόσεχε τις θερμίδες που καταναλώνεις!
  3. Οι πολλές επαναλήψεις θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα γρήγορα. Φυσικά και είναι ένα μεγάλο ψέμα. Για να μπορέσεις να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς σωστά (και χωρίς να παίρνεις περίεργα σκευάσματα) θέλεις χρόνο και μεγάλη προσπάθεια. Οπότε, ακολούθησε το πρόγραμμα σου σωστά και χωρίς να κάνεις παραλήψεις ή υπερβολές.