Το πιθανότερο είναι να απαντήσεις ότι βρεις ή ότι τρως κι εσύ. Από την άλλη μπορεί να είσαι ο τύπος που διαλέγεις τις πιο ακριβές τροφές για το σκύλο σου. Πολλές ξέρεις όμως αν είναι η κατάλληλη τροφή αυτή που παίρνεις για τον αγαπημένο σου φίλο;

Καταρχάς μπορείς να τον ταΐσεις το φαγητό που τρως εσύ; Βεβαίως, αρκεί να θυμάσαι πως όπως κι εσύ στα σκυλιά δεν αρέσουν όλα τα φαγητά. Άρα το πιθανότερο είναι πολλά από τα φαγητά να μην τα ακουμπάει καν.

Αν δεν το ήξερες, μάθε πως μπορείς να ταΐσεις το σκύλο σου εκτός από ψητό κοτόπουλο-προσοχή βεβαίως στα κόκκαλα- μπανάνες, γιαούρτι, πράσινα φασόλια, μήλο, αυγά και σολομό. Θυμήσου μόνο πως όλα τα παραπάνω δεν είναι πλήρη γεύματα και θα χρειαστείς να συμπληρώσεις με σκυλοτροφή.

Τώρα αν πηγαίνεις στο σουπερ-μάρκετ και δεν ξέρεις ποια είναι η κατάλληλη τροφή για το σκύλο σου, σκέψου πως η ράτσα παίζει μεγάλη σημασία. Ο κάθε σκύλος είναι ξεχωριστός οπότε η τροφή που επιλέγουμε θα πρέπει να βασίζεται στη ράτσα του, στην ηλικία και στις καθημερινές δραστηριότητές του.

Μυώδεις φυλές, όπως ο βέλγικος ποιμενικό, έχουν πολλές φορές προδιάθεση για παθήσεις των αρθρώσεων. Έτσι η διατροφή του , θα πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένη, ώστε να μην επιβαρυνθεί το σκυλί. Άλλες ράτσες όπως τα παγκ που έχουν βραχυκεφαλική σιαγόνα, θέλουν κροκέτες με σχήμα που να διευκολύνει στη σύλληψη και την μάσηση της τροφής.

Θα πρέπει λοιπόν να συμβουλευτείς τον κτηνίατρό σου ώστε να επιλέξεις την κατάλληλη τροφή για το σκύλο σου και να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνεις και στις οδηγίες που αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας της τροφής, καθώς τα συστατικά και η δοσολογία θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν.