Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση των ανδρών ανδροπρεπή. Η τεστοστερόνη σου δίνει τους μυες σου και ρυθμίζει τις δυνατότητες και τις ορέξεις που έχεις στο σεξ. Οι γυναίκες έλκονται από άντρες με περισσότερη τεστοστερόνη. Όταν όμως κάτι το έχεις σε πολύ μεγάλο βαθμό, μπορεί να καταντήσει ενοχλητικό! Ορίστε 5 λόγοι που δείχνουν ότι η τεστοστερόνη είναι αρκετά υπερτιμημένη.

Τρίχες… πολλές τρίχες!

Ο Tom Selleck (μη σκεφτείς να ρωτήσεις ποιος είναι!) στα νιάτα του γυρνούσε και επιδείκνυε το δασύτριχο του στήθος σαν να ήταν ένα τεράστιο έμβλημα τιμής. Λοιπόν, μάντεψε τι; Δεν είσαι ο Tom Selleck και δεν ζούμε στο 1980. Η τεστοστερόνη παίζει τεράστιο ρόλο στον καθορισμό της τριχοφυΐας σ ολόκληρο το σώμα ακόμα και όταν τα μαλλιά της κεφαλής σου σε έχουν αποχαιρετήσει! Σ αυτή τη περίπτωση είτε ακολουθείς τη νέα μόδα της αποτρίχωσης… είτε πάρε μία ωραιότατη χτένα και ξεκίνα να χτενίζεις το στέρνο σου και την πλάτη σου!

Ποντίκια σε μέγεθος καλοζωισμένου αρουραίου!

Η τεστοστερόνη είναι ο λόγος που οι άνδρες μπορούν να αποκτήσουν μεγάλους μύες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όταν όμως η τεστοστερόνη ξεπερνά το φυσιολογικό επίπεδο (σ αυτό βοηθούν και τα διάφορα σκευάσματα που παίρνεις) τα καλογυμνασμένα χέρια σου σταματούν να είναι όμορφα και εντυπωσιακά και καταντούν το αστείο της παραλίας!

Επικίνδυνες αποφάσεις

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge διαπίστωσε ότι όσο πιο υψηλά επίπεδα τεστοστερόνη έχει κάποιος τόσο πιο πιθανό είναι να πάρει επικίνδυνες αποφάσεις, κυρίως στα χρηματοοικονομικά θέματα! Αυτό εξηγεί ίσως το κραχ στην Wall Street του 2008…

Βαθιά –πολύ βαθιά- φωνή!

Θυμάσαι πως μιλούσε ο Tony” Montana στη ταινία Scarface ή την βαθιά φωνή του Barry White; Μάλλον και οι δύο είχαν πολύ υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης! Η βαθιά φωνή που έχεις είναι, λόγω της τεστοστερόνης. Αυτό είναι και το πιο εύκολο να το καταλάβεις, αν αναλογιστείς πως νιαούριζες όταν ήσουν στην εφηβεία και πως έχει αλλάξει από τότε η χροιά σου!

Νευράκια!

Για να είμαστε πιο ρεαλιστές, δεν είναι νευράκια αυτό που σου δημιουργεί η υψηλή τεστοστερόνη. Νεύρα είναι και μάλιστα πολλά! Είναι τρομακτικό το πώς ένα χημικό που παράγεται από το σώμα σου μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον έλεγχο και να κάνεις τρύπες στους τοίχους! Ίσως η γιόγκα είναι η απάντηση ώστε να μάθεις να παίρνεις σωστές ανάσες και ίσως μείνεις έξω από την φυλακή!