Όχι, μη σου φαίνεται περίεργο όταν μερικές φορές ο τετράποδος αγαπημένος σου δε συμβιβάζεται στην ιδέα  να μπει στο αυτοκίνητο. Δεν το κάνει μόνο αυτός! Ο κάθε σκύλος πολλές φορές έχει κάποιες φοβίες που μπορεί να του δημιουργήθηκαν είτε έχοντας σοβαρό λόγο, είτε από κάτι απλό σου συνέβη.’Oταν, όμως, ο σκύλος φοβάται το αυτοκίνητο, υπάρχει λύση και φυσικά αντιμετώπιση. Δεν είναι ούτε το πιο σοβαρό ούτε το πιο τραγικό που μπορεί να σου συμβεί. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή και θα το ξεπεράσει με τη βοήθεια σου.

  1. Πριν αποφασίσεις να βάλεις το σκύλο σου στο αυτοκίνητο ξεκινήστε το παιχνίδι. Αφιέρωσε του χρόνο και κάνε τον να παίξει και να χαρεί με την καρδιά του. Μετά βάλε τον στο αυτοκίνητο. Μπορεί τις πρώτες φορές να είναι καταναγκαστική η είσοδος του στο αυτοκίνητο, αλλά υποσυνείδητα μετά από 4 με 5 φορές θα το θεωρήσει συνέχεια του παιχνιδιού και θα ξεπεράσει το φόβο του.
  2. Τις πρώτες φορές που θα επιχειρήσεις να βάλεις το σκύλο σου στο αυτοκίνητο και αυτός και θα κλαίει και θα γκρινιάζει μη μπεις στη θέση του οδηγού. Άσε κάποιο φίλο σου να οδηγήσει, πάρε αγκαλιά το σκύλο σου και κάτσε στη θέση του συνοδηγού. Θα νιώσει σιγουριά στην αγκαλιά σου και θα έχει την φροντίδα που αποζητά.
  3. Εξουθένωσε τον και άσε τον να κοιμηθεί. Την ώρα, λοιπόν, που κοιμάται είναι η σωστή στιγμή να βάλεις το σκύλο σου στο αμάξι (είναι ένα κόλπο που κάνουν και στα μικρά παιδιά και πιάνει). Άλλωστε μη ξεχνάς και ο σκύλος σου είναι ένα μικρό παιδί που χρειάζεται προσοχή και πολλές φορές να το ξεγελάς.
  4. Γέμισε τη θέση του με λιχουδιές. Πίστεψέ μας θα το εκτιμήσει και φυσικά θα ξεχάσει τους φόβους του. Θα αρχίσει να τρώει με λαιμαργία τις λιχουδιές και το ταξίδι θα του φανεί αστείο!