Οι τροφές εκτός από το να μας χορταίνουν έχουν και τη δυνατότητα να μας βοηθούν σε πολλά προβλήματα υγείας. Με τις βιταμίνες τους θωρακίζουν τον οργανισμό μας και τον κάνουν να μπορεί να αντιμετωπίσει τα «κακά» που καραδοκούν. Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε τροφές που διώχνουν τον πόνο και ξαναφέρνουν το χαμόγελο στο πρόσωπο σου.

Ποιες είναι οι τροφές που διώχνουν τον πόνο;

  1. Καυτερή πιπεριά: Όταν νιώθεις έντονο πόνο στις αρθρώσεις ή στους μύες σου, κόψε καυτερή πιπεριά και τρίξε το σημείο που πονάει. Η καψαϊκίνη που περιέχει η καυτερή πιπεριά θα ανακουφίσει τον πόνο σου και θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα.
  2. Κρεμμύδι και σκόρδο: Οι δύο αυτές τροφές που δυστυχώς δεν έχουν ωραίο άρωμα, έχουν έντονη αντιμικροβιακή δράση. Οχυρώνουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και αποβάλουν τους πόνους των οστών που φέρνουν μαζί τους οι ιώσεις και το κρύωμα.
  3. Έχεις έντονους πόνους στα ούλα και στα δόντια; Βάλε στη ζωή σου τα μανιτάρια. Ο γνωστός μύκητας κάνει στη κυριολεξία θαύματα στη στοματική κοιλότητα και ηρεμεί τους πόνους που μπορεί να νιώθεις.
  4. Αν έχεις μύκητες ποδιών πασπάλισε λίγο πιπέρι καγιέν μέσα στις κάλτσες σου. Το συγκεκριμένο είδος πιπεριού έχει αποδειχθεί πως θεραπεύει τους μύκητες και διώχνει τη φαγούρα που αυτοί προκαλούν.
  5. Κράμπες στα πόδια που μπορεί να πάθεις από την υπερβολική γυμναστική ή ακόμα και από την αγυμνασία; Φάε μπανάνες. Η μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο που βοηθά τον οργανισμό σου να μην παθαίνει κράμπες και ενισχύει παράλληλα την ελαστικότητα των τενόντων.