Έχει έρθει ο καλός σου με μία αγκαλιά λουλούδια και προσπαθεί αν σου περάσει κάποιο μήνυμα. Εσύ όμως δεν έχεις ιδέα τι θέλεις να σου πει. Τα λουλούδια εκτός από ένδειξη αγάπης, φιλίας , ρομαντισμού αλλά και ευγνωμοσύνης, έχουν και άλλες έννοιες. Τα χρώμα ακόμα και το είδος του, μπορούν να δείξουν τις προθέσεις αλλά ακόμη και τα πραγματικά συναισθήματα του ατόμου που τα χαρίζει. Μετάφρασε τα λουλούδια που σου προσέφερε και άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι για το άτομο που σου τα έδωσε!

Τριαντάφυλλο

Το πιο παθιασμένο και ερωτικό λουλούδι. Η ιστορία του ξεκινάει από τα μακρινά, στο παρελθόν, χρόνια και σύμφωνα με τους Έλληνες αλλά και τους Ρωμαίους είναι βαθιά συνδεδεμένο με τη θεά του έρωτα, Αφροδίτη. Κάθε χρώμα του όμως έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Το κόκκινο, φανερώνει το ερωτικό πάθος και τον πόθο των εραστών. Το λευκό, την αθωότητα και τα αγνά συναισθήματα. Το κίτρινο, την βαθιά φιλία και τη χαρά. Ενώ το ροζ, την ευγνωμοσύνη, την εκτίμηση και το θαυμασμό.

Γαρύφαλλο

Μπορούμε να το βρούμε σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων αλλά και νοημάτων αλλά σε γενικές γραμμές εκφράζουν την αγάπη την τύχη και το σεβασμό. Τα λευκά δείχνουν και αυτά την αγνότητα, την υπομονή αλλά και τη βαθιά πίστη. Ενώ το ανοιχτό κόκκινο το θαυμασμό και το σκούρο κόκκινο τη βαθιά αγάπη.

Ορχιδέες

Συμβολίζει την πολυτέλεια αλλά και την ιδιαιτερότητα. Εκπέμπουν μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας και καθαρής αγάπης που παραμένει αλώβητη στο χρόνο.