Πόσες ώρες καθημερινής ορθοστασίας, ή ακόμα και καθιστικής ζωής (είναι το ίδιο επώδυνη για τα πόδια σου) μπορείς να αντέξεις; Εσύ, δεν ξέρουμε ακριβώς πόσες, αλλά τα πόδια σου μάλλον δεν αντέχουν άλλο, γιατί όπως βλέπεις, σε προειδοποιούν και σου φωνάζουν: Δεν είμαστε απλά πόδια είμαστε… πρησμένα πόδια.

Συνήθως τα πρησμένα πόδια, σε εκλιπαρούν να τα προσέχεις και να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην υγεία σου, ή μπορούν ακόμα και να χτυπήσουν το καμπανάκι της υπερκόπωσης… και μετά άμα έχεις υπερκόπωση να σε δω τι θα κάνεις.

Γιατί όμως, μπορεί να έχεις, πρησμένα πόδια ;

  • Η καθιστική ζωή που κάνεις, ή η ορθοστασία, δεν επιτρέπουν στο αίμα σου, να κυκλοφορήσει σωστά.
  • Φλεβική ανεπάρκεια: Συμβαίνει ανεξαρτήτου ηλικίας και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αλλοιώσεις στο δέρμα. Εμφανίζεται σε 4-13% του πληθυσμού και δεν κάνει διακρίσεις στο φύλλο.
  • Θρόμβωση: Μπορεί να είναι επιφανειακή ή ακόμα και εσωτερική. Έχεις πόνους και αίσθηση καψίματος, αλλά και αλλαγή χρώματος του δέρματος και της φλέβας. Επισκέψου άμεσα γιατρό, για να σου χορηγήσει αγωγή.
  • Μπορεί να είσαι διαβητική και να παθαίνεις λοιμώξεις. Οφείλεις να παρακολουθείς τα πόδια σου, για να δεις, αν θα βρεις κάποια φουσκάλα ή πληγή.
  • Πάχυνες: Με τις αυξομειώσεις βάρους, ιδιαίτερα τις απότομες και προς επάνω, είναι λογικό τα πόδια σου να βαραίνουν και να πρήζονται, οπότε βάλε φερμουάρ στο στόμα σου.

 

Tip!

Μόλις γυρνάς σπίτι γέμισε μια λεκάνη ρούχων κρύο νερό με θαλασσινό αλάτι και βύθισέ τα μέσα. Μόλις τελειώσεις το ποδόλουτρο τοποθέτησε δυο μαξιλάρια κάτω από τα πόδια σου, θα δεις ότι… αμέσως θα πετάξεις.