Κάθε πρωί που ξυπνάς αλλά και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς πλένεις και φροντίζεις το πρόσωπο σου γιατί το θες πάντα να λάμπει. Ξέρεις, όμως, ότι μπορεί να μην το κάνεις με το σωστό τρόπο και έτσι, να μην έχεις την φρέσκια επιδερμίδα που ποθείς; Υπάρχουν ορισμένα λάθη που κάνεις στο πλύσιμο του προσώπου σου και μπορεί να σε βλάψουν ανεπανόρθωτα. Και επειδή εμείς θέλουμε να σε προστατέψουμε θα σου τα αποκαλύψουμε.

Ποια είναι , λοιπόν, τα συχνά λάθη που κάνεις στο πλύσιμο του προσώπου;

  1. Χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό. Με το ζεστό νερό μπορείς να αφυδατώσεις την επιδερμίδα του προσώπου σου αλλά και να προκαλέσει ευρυαγγείες στα ευαίσθητα σημεία του (κάτω από τα μάτια και στην μύτη).
  2. Υπερβολικά ή καθόλου peeling. Η επιδερμίδα έχει ανάγκη από απολέπιση αλλά, δεν αγαπά τις ακραίες μεταβολές. Δεν μπορείς να κάνεις peeling μόνο όταν το θυμάσαι (1 φορά στο δίμηνο) ή κάθε 2 μέρες! Ακόμα και η απολέπιση θέλει τρόπο και πρόγραμμα. Καλό θα είναι να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία βαθύ καθαρισμού που σου προσφέρει το peeling μία με δύο φορές την εβδομάδα.
  3. Πλένεσαι πάνω από δύο φορές την ημέρα! Όχι… σταμάτα αυτό που κάνεις μπορείς να χαλάσεις το ph του δέρματος σου και να φθείρεις την επιδερμίδα σου. Δύο φορές τη μέρα είναι αρκετές (πρωί- βράδυ) για να διώξουν μακριά τους περιττούς ρύπους και να σου χαρίζουν φρεσκάδα!
  4. Χρησιμοποιείς καθημερινά μαντηλάκια καθαρισμού! Δεν πρέπει να έχεις τα μαντηλάκια ως καθημερινή επιλογή αλλά, ως λύση ανάγκης. Η σύνθεση τους βλάπτει και σκληραίνει το πρόσωπο, γι’ αυτό βάλε γαλάκτωμα ή ειδικά υποκατάστατα σαπουνιού.