Ετοιμάζεσαι για βραδινή έξοδο; Αυτό είναι ίσως το πιο χρήσιμο άρθρο που μπορείς να διαβάσεις για απόψε, αλλά και για όλα τα βράδια που το ένα ποτό φέρνει το άλλο και την επόμενη δεν θυμάσαι ποιος-πού-γιατί-πώς είσαι.

Ο συνιδρυτής της αμερικανικής ζυθοποιίας Boston Beer Company Jim Koch λέει ότι ξέρει ένα κόλπο για να μην ξαναμεθύσεις ποτέ!

Μια γουλιά ξηρής μαγιάς πριν πιεις το πρώτο σου ποτό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μπορείς να το κάνεις πιο εύγευστο βάζοντας τη σε γιαούρτι και ότι μπορείς να την προμηθευτείς από μανάβικα.

Όπως ανέφερε, ακόμα, έχει ένα ένζυμο που λέγεται alcohol dehydrogenases που διασπά το αλκοόλ. Όταν τρως ξηρή μαγιά πριν πιεις, το αλκοόλ διασπάται πριν φτάσει στον εγκέφαλο και προκαλέσει κατάσταση μέθης.

Πάντως, ο κ. Koch τονίζει ότι οι επιπτώσεις του αλκοόλ δεν εξαφανίζονται -μόνο περιορίζονται.

Tip:

Στην Ελλάδα ξηρή μαγιά διαθέτει μεγάλη ελληνική εταιρεία με παράδοση στις κρέμες αραβοσίτου…