Μόλις έχεις τελειώσει το χαλαρωτικό μπάνιο σου και παίρνεις την πετσέτα να σκουπιστείς. Και η πετσέτα σου δεν μυρίζει απλώς όμορφα, αλλά είναι και μαλακή σαν καινούρια. Τι καλύτερο απ’ αυτό; Και είναι τόσο απλό να το ‘χεις. Ακολουθείς μόνο μερικούς βασικούς κανόνες, ώστε τα πλυσίματα να μην χαλάσουν την όμορφη αίσθηση που ζητάς.

Φυσικά, πρώτα απ’ όλα είναι θέμα ποιότητας. Φρόντισε να αγοράζεις πετσέτες καλής ποιότητας, για να είναι πιο ανθεκτικές. Πληροφοριακά, το αιγυπτιακό βαμβάκι που έχει μακρύτερη κλωστή, είναι πάντα πιο μαλακό και πιο απορροφητικό. Έτσι, ακόμη και ύστερα από πολλά πλυσίματα θα παραμείνει σε καλή κατάσταση.

Από κει και πέρα, μία ή δύο φορές το μήνα, πρόσθεσε μαζί με το απορρυπαντικό και μία κούπα λευκό ξύδι. Έτσι θα εξαφανιστούν τα κατάλοιπα που μπορεί να αφήνουν στα ρούχα το σαπούνι ή το μαλακτικό, τα οποία δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Το ξύδι διαλύει τα υπολείμματα και αφήνει τις πετσέτες μαλακές και φουντωτές.

Αν είναι ήδη σκληρές οι πετσέτες σου, βάλε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και πρόσθεσε στο ξέβγαλμα την κούπα με το ξύδι.

Tip!

Δοκίμασέ το στις πετσέτες θαλάσσης, που, λόγω της αλμύρας, παρουσιάζουν έντονα σημάδια “κοκαλώματος”.

Μη βάζεις ποτέ μία ολόκληρη πλύση πλυντηρίου με πετσέτες. Από το νερό βαραίνουν πολύ και κινδυνεύει να χαλάσει ο κάδος του πλυντηρίου. Καλύτερα να τις μοιράζεις μαζί με τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες.