Το βάζεις σχεδόν σε όλα τα φαγητά σου και καλά κάνεις καθώς το κρεμμύδι πέρα από έντονη γεύση στο γεύμα σου κάνει πολύ καλό και στον οργανισμό σου και την επιδερμίδα σου!

Τα συστατικά του κρεμμυδιού:

Πτητικό έλαιο, πού είναι στυφό και δριμύ και αποτελείται κατά ένα μέρος από θειούχο αλλύλιο (αιθέριο έλαιο τού σκόρδου). Σάκχαρα, φωσφορικό, οξικό και κιτρικό ασβέστιο και πυρίτιο. Το κρεμμύδι περιέχει ακόμη φθόριο, ιώδιο και βιταμίνη € καθώς κα βιταμίνες Α καί Β.

Τα κρεμμύδια έχουν αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες μεταξύ των οποίων είναι:

  1. Διουρητικό, κυρίως κατά της υδρωπικίας, της κιρρώσεως του ήπατος.
  2. Αντιβακτηριδιακό.
  3. Εμμηναγωγό.
  4. Χωνευτικό.
  5. Επιδρά ευνοϊκώς στο αναπνευστικό σύστημα.
  6. Είναι πολύτιμο για το άσθμα, τη λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, γρίπη.
  7. Είναι φάρμακο κατά της αρτηριοσκληρώσεως και καθαριστικό των πνευμόνων καθώς και ευεργετικό στο αίμα και στις παθήσεις τού συκωτιού.
  8. Θεωρείται ότι επιδρά κατά της νευροπάθειας.

Οφέλη από Φαγητό Κρεμμύδια για το δέρμα σας

Τα κρεμμύδια περιέχουν βιταμίνη Α, Ε και C, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την όμορφη υγιή λάμψη ενώ η βιταμίνη C βοηθά επίσης να φωτίσει το χρώμα του δέρματος.

Το κρεμμύδι παράλληλα έχει μεγάλη δόση φυσικών αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες που προκαλούν το δέρμα με την ηλικία γρηγορότερα.

Ένα από τα καλύτερα οφέλη από την κατανάλωση κρεμμυδιών για το δέρμα είναι ότι ο χυμός μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα σκοτεινά σημεία και θα βοηθήσει να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματός σας.

Και στην περίπτωση που έχεις ακμή όμως τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν αν καταναλωθούν ωμά κρεμμύδια καθώς περιέχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.