Ένα λαμπερό χαμόγελο είναι αυτό που κερδίζει τον άνθρωπο που έχετε απέναντι σας. Μία λεύκανση δοντιών στον οδοντίατρο όμως θέλει χρήματα και χρόνο. Ξέρατε όμως ότι μπορείτε να την κάνετε και στο σπίτι;

Το μυστικό σε αυτή την ανέξοδη μέθοδος λεύκανσης στο σπίτι είναι το μηλικό οξύ, το οποίο δρα ως στυπτικό για να αφαιρέσετε αποχρωματισμός στην επιφάνειας των δοντιών. Ο συνδυασμός φράουλας και μαγειρικής σόδας θα βοηθήσει για γυάλισμα και να απομακρύνει τους λεκέδες από κρασί, καφέ, αναψυκτικά κτλ. Δεν πρόκειται για αντικατάσταση της λεύκανσης από τον οδοντίατρο αλλά για μία προσωρινή λύση είναι μια χαρά! «Είναι ένας γρήγορος, φθηνός τρόπος για να κάνει πιο λαμπερό το χαμόγελό σας. Πρέπει όμως να προσέξετε το κάθε πότε το επαναλαμβάνετε γιατί το οξύ θα μπορούσε να βλάψει το σμάλτο των δοντιών. Μία φορά κάθε 2 βδομάδες είναι μία καλή συχνότητα», λέει η οδοντίατρος Adina Carrel.

Πως κάνετε λεύκανση δοντιών στο σπίτι;

Λιώστε τις φράουλες και ανακατέψτε με τη μαγειρική σόδα. Με μία μαλακή οδοντόβουρτσα απλώστε το μείγμα στα δόντια σας και αφήστε το για 5 λεπτά, στη συνέχεια βουρτσίστε καλά με οδοντόκρεμα για να αφαιρέσετε το μείγμα. Ξεπλύνετε.

Tip!

Η χρήση οδοντικού νήματος θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν σπόρους φράουλας που έχουν μείνει ανάμεσα στα δόντια!