Οι φράουλες είναι το αγαπημένο σου φρούτο και τώρα που εποχή του φτάνει στο τέλος του δεν θες να το αποχωριστείς… Πηγαίνεις στο μανάβη της γειτονιάς και αγοράζεις φράουλες με το κιλό. Τις συνδυάζεις με όλα, τις βάζεις σε χυμούς, τις κάνεις γλυκό, τις βάζεις ακόμα και στη σαλάτα σου. Μέχρι και τα δόντια σου περνάς για να παραμείνουν λευκά.

Ποιος είπε όμως ότι δεν μπορείς να τις γευτείς και το χειμώνα; Όχι δεν εννοούμε να αγοράσεις θερμοκηπίου αλλά να φυλάξεις αυτές που πήρες χτες και μοσχοβολούν φραουλίλα, μιας και τώρα είναι η καλύτερη εποχή τους. Μπορείς να τις βάλεις στην κατάψυξη και όταν τις λιγουρεύεσαι, ανοίγεις το ντουλάπι και να κλέβεις όσες θες. Μην την πετάξεις όμως όπως, όπως γιατί θα μαραθούν και θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία και θα είναι φρέσκιες λες και μόλις βγήκες στους αγρούς και τις έκοψες.

  1. Αρχικά πλύνε τις φράουλες και καθάρισε τες.
  2. Στρώσε μια λαδόκολλα στην κατάψυξη σου και τοποθέτησε τες επάνω, χωρίς όμως να ακουμπά η μία την άλλη.
  3. Περίμενε μερικές ώρες να παγώσουν, και χώρισε τες σε μερίδες μέσα σε σακουλάκια τροφίμων.
Tip!

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να διατηρηθούν στη κατάψυξη μέχρι και 9 μήνες.