Πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα του καλοκαιριού που βοηθά στην καλή οξυγόνωση και φροντίδα της επιδερμίδας. Το σταφύλι άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι περιέχεται σε πολλά καλλυντικά για τις ρυτίδες και σε πολλά φαρμακευτικά προϊόντα αλλά και βιταμινούχα διαλύματα. Ενώ, αξίζει να τονιστεί πως όλοι οι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί μαζί του υποστηρίζουν πως είναι μία από τις κύριες τροφές υπέρ της μακροζωίας.

Εκτός, όμως, από τα θαύματα που κάνει στην επιδερμίδα σου η ουσία που περιέχει και λέγεται ρεσβερατρόλη αποτελεί παράλληλα και  ένα από τα ενεργά του χαρακτηριστικά που το κάνουν σύμμαχο της καλής λειτουργίας της καρδιάς, αλλά  και του πεπτικού παράλληλα συστήματος.

Τα ευεργετικά του, όμως, στοιχεία δεν σταματούν μόνο στα παραπάνω. Το σταφύλι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και ενισχύει τα κύτταρα της μνήμης. Οπότε για να μην πάθεις alzheimer , βάλτο και εσύ γρήγορα στη ζωή σου. Η έντονη  και  ιδιαίτερη γεύση του το κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό στο καταναλωτικό κοινό, ενώ οι ποικιλίες του είναι τόσες πολλές που μπορεί να μην τις έχουμε δοκιμάσει καν όλες.

Για να πάρεις όλες τις θρεπτικές ουσίες, όπως, συστήνουν οι ειδικοί είναι καλύτερο να το τρως όσο το δυνατόν πιο φρέσκο γίνεται και πρέπει να δίνεις προσοχή στο χρώμα του κοτσανιού, να είναι πράσινο και σκληρό. Γιατί αν το κοτσάνι του έχει μαλακώσει το χρώμα του έχει αλλοιωθεί είναι σίγουρα για πέταμα. Διατηρείται εντός ψυγείου σε χαμηλές, όμως, θερμοκρασίες και όσο πιο γρήγορα το καταναλώσεις τόσο καλύτερο είναι για εσένα.

Tip!

Για να δεις αν το σταφύλι σου είναι φρέσκο, τίναξε το ελαφρά πιάνοντάς το τσαπί από το κοτσάνι, αν οι καρποί του δεν πέσουν, οδήγησέ το στο πιάτο σου. Αν, όμως, πέφτουν μην το φας γιατί είναι έτοιμο να χαλάσει.

Συμβουλή!

Προσοχή! Μη βάλεις το σταφύλι στην κατάψυξη, όπως, σου προτείναμε για άλλα καλοκαιρινά φρούτα! Θα χαλάσει, θα μαραθεί και η γεύση του δεν θα μοιάζει καθόλου με την κανονική του σταφυλιού.