Φίλε άντρα, σου έχουμε πει στο παρελθόν ότι για να έχεις πρέπει να προσέχεις (σε όλους τους τομείς)! Οπότε, τώρα που μιλάμε για τη γονιμότητα σου δεν θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο. Η υγεία και η δύναμη του σπέρματος σου όσο περίεργο και να σου φαίνεται μπορεί να επηρεαστεί και από πράγματα που δε φαντάζεσαι!

  1. Στενά παντελόνια! Η μόδα που είναι πιο διαδεδομένη τα τελευταία ειδικά χρόνια και θέλει τους άντρες να φορούν πολύ στενά παντελόνια ιδιαίτερα στον καβάλο είναι πιθανόν να ελαττώσουν την γονιμότητα σου. Αυτό συμβαίνει από την πίεση και από την υψηλή θερμοκρασία που δημιουργεί η τριβή.
  2. Χρησιμοποιείς πολλές ώρες το laptop σου; Ξέχνα ότι ο υπολογιστής σου είναι ακίνδυνος γιατί δεν ισχύει! Τις ώρες, λοιπόν, που εργάζεσαι ή απλά χαζεύεις στο διαδίκτυο σταμάτα να έχεις το laptop σου στα πόδια. Προτίμησε να έχεις απόσταση από τον υπολογιστή και καλύτερα να βρίσκεται μακριά από την περιοχή της κοιλιάς σου.
  3. Πρόσεχε τα πολλά ταξίδια. Αν ταξιδεύεις πάνω από δύο φορές το μήνα και η διάρκεια των ταξιδιών είναι πολλές ώρες, μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα στα σπερματοζωάρια σου. Αυτό γίνεται γιατί τα σπερματοζωάρια εκτίθενται στην κοσμική ακτινοβολία και μειώνεται έτσι ο αριθμός τους.
  4. Καπνίζεις πολύ; Το κάπνισμα εκτός από το ότι κάνει το δέρμα να γερνάει οι επιστήμονες τονίζουν πως προκαλεί δυσλειτουργία στα γεννητικά όργανα των αντρών. Επηρεάζει την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και μειώνει την ποιότητα τους.