Επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έχεις αρχίσει ήδη Να προγραμματίζεις και να οργανώνεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου. Μέσα στα σχέδια σου είναι να νοικιάσεις αυτοκίνητο στις διακοπές! Μάθε τι πρέπει να προσέξεις για να μην σε πιάσουν στον ύπνο και για να γλιτώσεις τα περιττά έξοδα!

Αν είσαι από αυτούς που ακόμα το σκέφτονται για το αν θα έπρεπε να νοικιάσουν αμάξι ή να πάρουν το δικό τους, να σου πούμε ότι εμείς στηρίζουμε 100% την ενοικίαση! Είναι πολύ πιο οικονομική λύση καθώς γλιτώνεις το κόστος μεταφοράς του αυτοκινήτου με το πλοίο (έχεις δει πόσο βγαίνει για έναν πολύ κοντινό προορισμό το πήγαινε έλα του αυτοκινήτου; Αν όχι μην δεις… θα σου πέσουν τα μαλλιά!). Παράλληλα, γλιτώνεις και το κόστος φθοράς του αυτοκινήτου σου και έχεις σίγουρα αντικατάσταση του οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος!

Τι πρέπει να προσέξεις όμως όταν πας να νοικιάσεις αυτοκίνητο;

  1. Το χρόνο της ενοικίασης! Όσο πιο νωρίς νοικιάσεις το αυτοκίνητο τόσο πιο οικονομική θα είναι η τιμή που θα ακούσεις! Επίσης, αν το νοικιάσεις για πάνω από 5 μέρες η τιμή θα είναι μειωμένη καθώς οι εταιρίες ενοικιάσεων αυτοκίνητων έχουν ειδικές προσφορές για πολυήμερα πακέτα.
  2. Την εταιρεία από την οποία θα νοικιάσεις το αμάξι! Τα καταστήματα που ενοικιάζουν αυτοκίνητα πρέπει να φέρουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ!
  3. Τα απαραίτητα έγγραφα! Κατά την ενοικίαση του αυτοκινήτου πρέπει να προσέξεις να συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία σου σωστά στα έγγραφα και πολύ αναλυτικά η λεπτομέρειες της ασφάλειας που επέλεξες! Η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξεις Μικτή Ασφάλεια που θα σε καλύψει από όλες τις πιθανές ζημιές. Μπορεί αν σου ακούγεται μεγάλη διαδικασία αλλά θα σε γλιτώσει από περισσότερη χαρτούρα σε περίπτωση ατυχήματος!
  4. Μην ξεχάσεις! Πριν ακόμα φύγεις από το σπίτι διπλό έλεγξε ότι έχεις πάρει το διαβατήριο ή την ταυτότητα σου, την πιστωτική κάρτα και την άδεια οδήγησης. Αν δεν τα έχεις μαζί σου δεν θα μπορέσεις να πάρεις το αυτοκίνητο!
  5. Στα χρόνια που οδηγάς! Επίσης πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσεις στο πόσα χρόνια έχεις το δίπλωμα! Οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δεν νοικιάζουν τα οχήματα τους σε κατόχους διπλωμάτων που δεν το έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 χρόνια πίσω από το τιμόνι!
  6. Τι υπογράφεις! Κατά το στάδιο της υπογραφής της σύμβασης ενοικίασης, διάβασε αναλυτικά τι γράφει! Τους γενικούς και τους ειδικούς όρους της, τα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης και να πάρεις αντίγραφο της σύμβασης!
  7. Τι να ελέγξεις στο όχημα που θα νοικιάσεις! Έλεγξε το ντεπόζιτο και βεβαιώσου ότι θα επιστρέψεις το αυτοκίνητο ακριβώς με την ίδια ποσότητα καυσίμου γιατί αλλιώς θα πρέπει αν πληρώσεις προκαταβολικά τη βενζίνη και συνήθως παίρνουν και κάτι παραπάνω! Επίσης σημείωσε μπροστά στον υπάλληλο της εταιρείας όλες τις υπάρχουσες ζημιές για να αποφύγεις άδικες έξτρα χρεώσεις. Αν στη πορεία βρεις κάποια ζημιά την οποία δεν είχες δει όσο κάνατε τη καταγραφή φωτογράφισε την και ενημέρωσε την ίδια στιγμή και το γραφείο ενοικιάσεων. Επίσης, πρέπει να ελέγξεις τη πίεση των ελαστικών και τη στάθμη λαδιού.