Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις σε κάποιο συρτάρι της κουζίνας σου, αλουμινόχαρτο! Πήρες πριν τόσο καιρό μία συσκευασία αλουμινόχαρτου και ακόμα δεν έχει τελειώσει. Κάνεις οικονομία ή απλά το χρησιμοποιείς με έναν και μοναδικό τρόπο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς ακόμα;

Μάλλον δεύτερο ισχύει! Γι’ αυτό είμαστε εδώ!

Μάθε όλες τις χρήσεις του αλουμινόχαρτου!

Ίσιωσε μαλλιά σου!

Τύλιξε τα τούφες των μαλλιών σου με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και μετά πέρνα την πρέσα! Έτσι, και η πρέσα δεν θα έρθει σε επαφή με το μαλλί σου με αποτέλεσμα να μην καεί η τρίχα αλλά και η θερμοκρασία θα φυλακιστεί μέσα στο αλουμινόχαρτο και οι τρίχες θα ισιώσουν πιο εύκολα!

Καθάρισε τα λίπη

Όσο και να τρίβεις με το σφουγγαράκι τη σχάρα, δεν πρόκειται να καθαρίσει! Άσε που θα χαλάσει και το σφουγγαράκι! Δοκίμασε το αλουμινόχαρτο και θα μας θυμηθείς! Το ίδιο κάνε και στις κατσαρόλες που έχουν κολλημένα λίπη!

Σιδέρωσε τα ρούχα!

Αυτό το tip βασίζεται στη λογική που λέγαμε για το ίσιωμα των μαλλιών! Αν βάλεις ένα φύλλο αλουμινόχαρτου μεταξύ σιδερώστρας και ρούχου θα φυλακιστεί η θερμοκρασία από το σίδερο και θα τελειώσεις πιο γρήγορα!

Ξαναζέστανε πίτσα!

Αν τυλίξεις την χθεσινή πίτσα με αλουμινόχαρτο και τη ζεστανεις στο τηγάνι, θα ξαναγίνει τραγανή όπως όταν την παρήγγειλες!

Φτιάξε χωνί!

Έλα πες την αλήθεια πόσες φορές έχεις πάει να βάλεις λάδι στο μπουκάλι και τα έκανες όλα χάλια γιατί δεν είχες χωνί; Πολλές! Φτιάξε λοιπόν ένα χωνί από αλουμινόχαρτο (μην τσιγκουνευτείς την ποσότητα του) και μετέφερε ότι θέλεις από το ένα δοχείο στο άλλο ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι μίας χρήσης!

Τρίψτε τα ασημικά

Βούτηξε τα ασημικά σου σε διάλυμα με νερό και μαγειρική σόδα και μετά από 1-2 λεπτά τρίψτα με αλουμινόχαρτο! Θα γυαλίζουν όσο όταν τα πρωτοαγόρασες!

Όταν βάφεις…

Βάφεις το σπίτι; Μην βάψεις πρίζες πόμολα κι κουρτινόξυλα! Τύλιξε τα με αλουμινόχαρτο!

SOS

Γνωρίζεις καμία ακόμα χρήση του αλουμινόχαρτου που δεν γράψαμε; Σχολίασε από κάτω και μοιράσου τις γνώσεις σου!