Πόσες φορές μετά το φαγητό βλέπεις όλα τα ανοξείδωτα σκεύη σου, τηγάνια κατσαρόλες σε μια στοίβα στο νιπτήρα της κουζίνας και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Πριν αρχίζεις να ουρλιάζεις και να καλείς γνωστούς και ξένους για βοήθεια ακολούθησε μερικές απλές συμβουλές που θα σε σώσουν, χωρίς να παρακαλέσεις κανέναν.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να καθαρίσεις όλα τα ανοξείδωτα σκεύη χωρίς να κουραστείς;

  • Μπορείς να τα τρίψεις και να τα ξανατρίψεις με ένα συρματένιο σφουγγάρι αλλά εκτός από το να τα τραυματίσεις, θα κουραστείς κιόλας και δεν το θέλουμε!
  • Σε περίπτωση που έχει κολλήσει φαγητό στο πάτο της κατσαρόλας, βάλε νερό και άσε το να βράσει. Αυτό θα βοηθήσει το φαγητό να ξεκολλήσει από τον πάτο και το πλύσιμό σου θα γίνει πιο εύκολο.
  • Αν έχεις τηγανίσει ή βράσει κάτι πολύ λιπαρό και δεις ότι δεν φεύγει εύκολα η λιπαρότητα από τον πάτο από τα ανοξείδωτα σκεύη σου, μην χαλάσεις όλο το υγρό πιάτων για να τη βγάλεις. Βάλε λίγο ξύδι στο σφουγγάρι και θα δεις αμέσως ότι το καθάρισμα γίνεται ευκολότερο.
  • Αν κατaφέρεις και πλύνεις τα ανοξείδωτα σκεύη σου καλά αλλά παρατηρήσεις λευκές κηλίδες στην επιφάνεια τους, σκούπισε τα καλά με μια βαμβακερή πετσέτα και θα δεις πως θα εξαφανιστούν.

 

Tip!

Αν εκτός από τα ανοξείδωτα σκεύη σου έχεις και ανοξείδωτες ηλεκτρικές συσκευές, μπορείς να τις περάσεις αρχικά με σαπούνι και στην συνέχεια με ένα πανάκι βουτηγμένο σε μικρή ποσότητα ηλιέλαιου. Θα φαίνονται σαν να τι; αγόρασες χτες.