Ξέχνα την καθημερινή προπόνηση των κοιλιακών με τα εκατοντάδες ροκανίσματα (οκ αυτό δεν μας το είπε το Just Perfect Gym, το οποίο μας γυμνάζει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια!). Γύμνασε τους κοιλιακούς σου λειτουργικά μέρα παρά μέρα, ενώ παράλληλα θα εξαφανίσεις τις λαβές του έρωτα με 2 ασκήσεις!

Πλάγια στήριξη άρσης λεκάνης

Λιώνει τα περιφερειακά παχάκια (τις λαβές του έρωτα) και λεπταίνει τη μέση.

  1. Ξαπλώνεις πλάγια. Στηρίζεις το σώμα σου στον πήχη και στη σφιγμένη γροθιά σου, έχοντας τον αγκώνα λυγισμένο σε ορθή γωνία. Το άλλο χέρι λυγισμένο στη μέση του κορμού, τα πόδια καλά ενωμένα, το κεφάλι σε ουδέτερη θέση.
  2. Σηκώνεις τη λεκάνη μέχρι το σώμα να σχηματίσει ευθεία γραμμή από τους ώμους μέχρι τους αστραγάλους. Σφίγγεις κοιλιακούς, ραχιαίους και γλουτιαίους. Παραμένεις ακινητοποιημένος και άκαμπτος σε αυτή τη θέση-σανίδα!
  3. Διατηρείς τη θέση πλάγιας στήριξης για περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Πλάγια στήριξη με άρση του ποδιού

Αυτή η άσκηση σμιλεύει, σχηματοποιεί και αναδεικνύει τους κοιλιακούς.

  1. Ξαπλώνεις πλάγια. Στηρίζεις το σώμα σου στον πήχη και στη σφιγμένη γροθιά σου, έχοντας τον αγκώνα λυγισμένο σε ορθή γωνία. Το άλλο χέρι λυγισμένο στη μέση του κορμού, τα πόδια καλά ενωμένα, το κεφάλι σε ουδέτερη θέση. Όπως στην προηγούμενη άσκηση, έχοντας όμως το ελεύθερο χέρι στη μεσολαβή. Σηκώνεις και ευθυγραμμίζεις το σώμα σου, σφίγγεις καλά τους μυς.
  2. Διατηρώντας το υπόλοιπο σώμα ακινητοποιημένο, ανυψώνεις κατά 25-30 εκατοστά το πόδι που βρίσκεται από πάνω και το ελεύθερο χέρι και τα κρατάς σε αυτήν τη θέση για 3 δευτερόλεπτα και κατόπιν τα επαναφέρεις. Το πόδι που ανεβοκατεβαίνει πρέπει να είναι τεντωμένο και να κινείται αργά, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη πρέπει να παραμένουν σταθερά στη θέση τους – δεν ανεβοκατεβάζεις τον κορμό και δεν κάμπτεις το κεφάλι!
  3. Κάνεις 10 αργές επαναλήψεις, απόλυτα ελεγχόμενες. Αλλάζεις πλευρό και επαναλαμβάνεις με το άλλο πόδι.