Η θεωρία πίσω από τις τροφές με μηδενικές θερμίδες ή αρνητικές θερμίδες ουσιαστικά βασίζεται στο ότι κάποιες τροφές έχουν τόσο λίγες θερμίδες που η ενέργεια την οποία καταναλώνουμε για να φάμε αυτές τις τροφές, εκμηδενίζει τις θερμίδες τους!

Στην ουσία καταναλώνοντας αυτές τις τροφές, δεν θα πάρεις επιπλέον θερμίδες και σε ορισμένες περιπτώσεις θα καταλήξεις να καις θερμίδες!
Εκτύπωσε, λοιπόν, αυτό το θέμα, βάλτο με τα μαγνητάκια σου πάνω στο ψυγείο και έχεις έτοιμο το μενού του Καλοκαιριού! Κάθε τροφή από αυτές που θα δεις παρακάτω, περιέχει 50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Αν σκεφτείς ότι το στήθος κοτόπουλο έχει 172 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και θεωρείται τροφή χαμηλών θερμίδων, μπορείς να καταλάβεις για τι πράγμα σου μιλάμε!

Σέλινο

Ακόμα και όταν τρως σέλινο αισθάνεσαι σαν να μην έχεις φάει τίποτα άρα, δεν αποτελεί σοκ η ανακάλυψη ότι ουσιαστικά έχει μηδέν θερμίδες. Η ινώδη φύση του σέλινου το κάνει να φαίνεται σαν να υπάρχει μόνο για να κρατήσει το νερό που περιέχει. Γι αυτό και συνήθως το σέλινο το τρώμε με φυστικοβούτυρο ή γέμιση κρέμα ή για να στολίσει το bloody marry!
Σύνολο θερμίδες ανά μερίδα 100g: 16

Πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια είναι γνωστά για τη βιταμίνη C τους, αλλά είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες σε σύγκριση με άλλα φρούτα.
Σύνολο θερμίδες ανά μερίδα 100g: 47

Λάχανο

Αν έχεις κάνει μία βόλτα σε σελίδες περιοδικών με δίαιτες, αν έχεις μιλησει έστω και για ένα λεπτό με κάποιον διατροφολόγο τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις πέσει πάνω στο λάχανο! Θεωρείται νούμερο ένα τρόφιμο στις λίστες των τροφίμων που βοηθούν την απώλεια βάρους. Και η βασική αιτία είναι ότι ενώ το τρως καις θερμίδες!
Σύνολο θερμίδες ανά μερίδα 100g: 25

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια εμφανίζονται ως γαρνιτούρα σε πολλά γεύματα αν και θα μπορούσαν να σταθούν και μόνα τους καθώς η ινώδης φύση τους ικανοποιεί την πείνα και ο αριθμός των θερμίδων που προσθέτουν στο καθημερινό διαιτολόγιο σου είναι ελάχιστες!
Σύνολο θερμίδες ανά μερίδα 100g: 205

Αγγούρι

Τα αγγούρια περιέχουν τόσο πολύ νερό που δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη το πόσες θερμίδες έχουν! Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα αγγούρια κοσμούν σχεδόν κάθε σαλάτα! Με λίγα λόγια, φάε αγγούρια μέχρι να σκάσεις και μην αγχώνεσαι για τις θερμίδες!
Σύνολο θερμίδες ανά μερίδα 100g: 16

Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι, επίσης, είναι ένα από τα τρόφιμα με χαμηλές θερμίδες και με πολλά οφέλη στην υγεία καθώς είναι μία αντι-φλεγμονώδη τροφή και βοηθάει το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα του σώματος.
Σύνολο θερμίδες ανά μερίδα 100g: 25

Μανιτάρια

Δεν έχει σημασία ποια μανιτάρια θα επιλέξεις καθώς οι θερμίδες τους, είναι ελάχιιστες! Ακόμα και το μεγάλο, δημοφιλές μανιτάρι portabella είναι χαμηλό σε θερμίδες με μόνο 22 θερμίδες σε μια μερίδα 100 γραμμαρίων. Ίσως γι ‘αυτό και αντικαθιστά το βόειο κρέας υψηλής θερμιδικής αξίας στα burgers.
Σύνολο θερμίδες ανά μερίδα 100g: 38

Καρπούζι

Το καρπούζι έχει χαμηλό αριθμό θερμίδων, παρά το γεγονός ότι έχει φυσικά γλυκαντικά. Οπότε, όταν θέλεις να φας γλυκό, ξεκίνα να σφάζεις και να μαχαιρώνεις το καρπουζάκι που βρίσκεται παγωμένο στο ψυγείο σου! Η μεγάλη είδηση είναι ότι εκτός του ότι είναι χαμηλό σε θερμίδες έχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα σου με πολλούς τρόπους και ενισχύει τον το μεταβολισμό σου!
Σύνολο θερμίδες ανά μερίδα 100g : 30

Κολοκύθι

Αν τα τηγανίσεις οι θερμίδες αυξάνονται, αν όμως τα φας βραστά θα καταλάβεις γιατί θεωρείται ίσως το πιο ελαφρύ λαχανικό!
Σύνολο θερμίδες ανά μερίδα 100g : 17

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείς να φας! Το λυκοπένιο που περιέχει βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Επίσης, βοηθάει στην απώλεια βάρους επειδή έχει τόσο λίγες θερμίδες που θα τις κάψεις και μόνο που θα κόψεις την ντομάτα για την σαλάτα!
Σύνολο θερμίδες ανά μερίδα 100g : 17