Πόσες φορές στην προσπάθεια σου να ξεπαγώσεις το κρέας το χάλασες; Τελευταία ήταν προχτές έβγαλες τον κιμά από την κατάψυξη και λιγουρευόσουν τα μπιφτέκια που θα έφτιαχνες όταν θα ξεπάγωνε και στο ξεπάγωμα του αυτό χάλασε. Το έβαλες σε ένα μπολ και το άφησες πάνω στο τραπέζι αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελες! Το κρέας σου αντί να ξεπαγώσει και να μυρίζει ωραία άλλαξε χρώμα και απέκτησε μια άσχημη μυρωδιά! Γιατί, όμως;

Τι έκανες λάθος στο ξεπάγωμα;

Φυσικά και φταις εσύ που δεν το ξεπάγωσες με το σωστό τρόπο! Το κρέας για να ξεπαγώσει σωστά, θέλει τον τρόπο του. Με το που το βγάλεις από την κατάψυξη δεν επιτρέπεται να το παρατάς εκτός ψυγείου.

Ο σωστός τρόπος για ξεπάγωμα είναι ο εξής:

  1. Το βγάζεις από την κατάψυξη.
  2. Δεν το βγάζεις από το προστατευτικό σακουλάκι που βρίσκεται αλλά τοποθετείς μαζί με αυτό σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ.
  3. Στη συνέχεια το βάζεις στην συντήρηση και το αφήνεις να ξεπαγώσει εκεί με σωστό τρόπο.
  4. Σε λίγες ώρες το κρέας σου θα είναι λες και το αγόρασες μόλις από το χασάπη της γειτονιάς, θα μυρίζει σαν φρέσκο και θα είναι έτοιμο να μαγειρευτεί και να χαρίσει χαρά στον ουρανίσκο σου!

 

Tip!

Μην χρησιμοποιείς το φούρνο μικροκυμάτων για το ξεπάγωμα το κρέατος γιατί θα δεις πως εκτός από το χρώμα και τη μυρωδιά του, χαλάει ακόμα και η σύνθεση του.

Tip 2!

Μπορείς επίσης να ξεπαγώσεις το κρέας σου βυθίζοντας το σε παγωμένο νερό και αφήνοντας το εκεί για ώρες! Είναι και αυτός ένα σωστός τρόπος για ξεπάγωμα αλλά εμείς για να σου πούμε την αλήθεια προτιμούμε αυτόν της συντήρησης.