Καλοκαιράκι ήρθε, τα εξοχικά άνοιξαν, οι εκδρομές ξεκίνησαν οπότε το να έχεις κάποιους φιλοξενούμενους είναι αναμενόμενο! Τι προετοιμασία πρέπει να κάνεις, για να γίνεις ο καλύτερος οικοδεσπότης και όλοι να κουβεντιάζουν για τα ταλέντα σου;

Ετοίμασε το δωμάτιο

Ακόμα και αν δεν έχεις ξενώνα στο σπίτι, από θέμα ευγένειας, θα πρέπει να δώσεις κάποιο δωμάτιο στον φιλοξενούμενο σου, ώστε να έχει την ιδιωτικότητα του. Αυτό όπως καταλαβαίνεις μπορεί αν σημαίνει ότι θα πρέπει να του παραχωρήσεις την δική σου κρεβατοκάμαρα.

Ετοίμασε το κρεβάτι

Ακόμα και αν τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες που σκέφτεσαι να στρώσεις το κρεβάτι είναι πλυμένα αλλά αποθηκευμένα για μεγάλο διάστημα στη ντουλάπα, θα ήταν καλό να τα ξαναπλύνεις για να αναδύουν το άρωμα του απορρυπαντικού! Επίσης άσε στο κρεβάτι και κανένα επιπλέον μαξιλάρι αλλά και ένα ελαφρύ κουβερτάκι. Αν θέλεις να δώσεις και μία χιουμοριστική νότα, βάλε και ένα σοκολατάκι πάνω στο μαξιλάρι, όπως κάνουν στα ξενοδοχεία!

Ετοίμασε πετσέτες

Αφού στρώσεις το κρεβάτι άσε στα πόδια του κρεβατιού ένα ζευγάρι φρεσκοπλυμένες μαλακές πετσέτες (σώματος, προσώπου και μαλλιών –αν φιλοξενείς γυναίκα).

Εξοπλισμός μπάνιου!

Ετοίμασε ένα ωραίο καλάθι στο μπάνιο όπου θα έχεις σαμπουάν, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, μπατονέτες και γενικά όσα θα μπορούσε να χρειαστεί κάποιος μέσα στο μπάνιο! Τώρα, αν σου φαίνεται υπερβολικό όλο αυτό, απλά δείξε που τα αποθηκεύεις όλα αυτά για να μπορεί να τα βρει όταν τα χρειαστεί!

Ετοίμασε φαγητό!

Αν οι καλεσμένοι σου έρθουν περίπου την ώρα του φαγητού, καλό θα ήταν να έχεις έτοιμο το τραπέζι γιατί θα είναι πεινασμένοι από το ταξίδι! Μίλα μαζί τους ρώτα για τυχόν αλλεργίες (ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να είσαι φιλοξενούμενος, να έχεις αλλεργία στη ντομάτα και όλα όσα έχει μαγειρέψει η οικοδέσποινα να είναι κοκκινιστά;) και ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό. Όταν θα δουν το φαγητό και το στρωμένο τραπέζι θα εξαφανιστεί η οποιαδήποτε υποψία αμηχανίας μπορεί αν υπάρχει!

Άσε τις ιδιοτροπίες σου στην άκρη

Μπορεί να σου γυρίζει κωλοτούμπα το μάτι όταν βλέπεις το ποτήρι να ακουμπάει την επιφάνεια του τραπεζιού χωρίς σουβέρ, ή μπορεί να σε ενοχλεί η πετσέτα μετά το μπάνιο να μένει ακουμπισμένη στο νιπτήρα αλλά δεν πρέπει να το δείξεις! Είσαι οικοδέσποινα, έχεις φιλοξενούμενους και πρέπει να διατηρήσεις την ηρεμία και την χαρούμενη ατμόσφαιρα! Μόλις φύγουν πάρε το ξεσκονόπανο και ξεκίνα να τρίβεις το σημάδι από το νερό στο τραπέζι!