Δεν είσαι από τους καθιερωμένους τύπους που θέλουν να πάρουν για κατοικίδιο μία γάτα ή ένα σκύλο. Εσύ αποφάσισες να αποκτήσεις χάμστερ και εδώ που τα λέμε μπορείς να πάρεις ότι θες εσύ! Πριν, όμως, τρέξεις στο κοντινότερο pet shop  και διαλέξεις το δικό σου ποντικομικρούλη εμείς είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε για το τι θα χρειαστείς.

Αρχικά, θα πρέπει να ξέρεις πως τα χάμστερ αν και είναι πολύ υπερκινητικά ζώα, όμως, μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένα σε κλουβί αρκεί να διατηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες υγιεινής.

Τι θα χρειαστείς, λοιπόν, για να αποκτήσεις χάμστερ;

  1. Ένα μεγάλο κλουβί: Το κλουβί σου καλό θα ήταν να είναι ευρύχωρο ακόμα και αν το κατοικίδιο σου είναι μικρόσωμο. Επειδή είναι υπερκινητικό όσο περισσότερο χώρο έχει για τις βόλτες τους και τα σπιναρίσματα τόσο πιο καλά θα περνάει. Υπάρχουν βέβαια δύο τύποι κλουβιών, το κλασικό συρμάτινο και το κλουβί τύπου ενυδρείου. Το πιο θα επιλέξεις είναι στη δική σου κρίση και φυσικά σχετίζεται με τη δική σου τσέπη.
  2. Ταΐστρα και ποτίστρα: Είναι βασικά πράγματα που πρέπει να έχει το κλουβί σου για να τρέφεται και να πίνει νερό το χάμστερ σου. Η ποτίστρα του πρέπει να είναι πάντα γεμάτη με καθαρό νερό ενώ, φαγητό θα του βάζεις τις συγκεκριμένες ώρες και φορές, όπως θα σου υποδείξει ο κτηνίατρος.
  3. Τροχό εξάσκησης: Αποτελεί το αγαπημένο παιχνίδι του στο οποίο θα περνάει ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού. Πρέπει να ξέρεις πως τα χάμστερ σύμφωνα με έρευνες, διανύουν τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα καθημερινά πάνω στον τροχό εξάσκησης τους.
  4. Πριονίδι: Το κλουβί του χάμστερ σου πρέπει να είναι γεμάτο με πριονίδι το οποίο φυσικά θα αλλάζεις και θα επιμελείσαι την καθαριότητα του καθημερινά.
  5. Άμμο: Εκτός από το πριονίδι που σου αναφέραμε πριν πρέπει να προσθέσεις στο κλουβί του και άμμο. Την άμμο την έχουν ανάγκη για να απορροφά την περιττή λιπαρότητα που έχουν στο τρίχωμα τους.