Θέλεις να βελτιώσεις το δέρμα σου μέσα σε μία νύχτα; Απέκτησε λαμπερή επιδερμίδα σ ένα βράδυ….Μπορείς! Καλά μην φανταστείς ότι θα γίνουν θαύματα και ότι θα κοιμηθείς με ρυτίδες και σπυράκια και θα ξυπνήσεις σαν αν έχεις περάσει 2 χεράκια Photoshop το πρόσωπο σου, αλλά και πάλι, μπορείς να κάνεις μικρά πράγματα και να ξυπνήσεις πιο φρέσκια και λαμπερή!

Κοιμήσου καλά!

Όταν ξεκουράζεσαι το δέρμα σου δουλεύει υπερωρίες κάνοντας αποκατάσταση των ζημιών, δημιουργεί νέα κύτταρα και αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας, οπότε, προφανώς, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κοιμηθείς όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πήγαινε για ύπνο με καθαρό πρόσωπο!

Ποτέ – και εννοούμε ποτέ – μην κοιμάσαι βαμμένη! Πέραν του ότι φράζει το δέρμα προκαλώντας σπυράκια και μαύρα στίγματα, το να κοιμάσαι με το μακιγιάζ μπορεί να δημιουργήσει ρυτίδες! Ακόμη και αν βαριέσαι τόσο πολύ να πλύνεις το πρόσωπο σου, έχει συμβεί σε όλους μην ντρέπεσαι, πάρε ένα υγρό μαντηλάκι καθαρισμού και απομάκρυνε τη βρωμιά!

Κρέμες με ρετινόλη!

… ή πιο απλά σάρωσε την λίστα των συστατικών από τα προϊόντα ομορφιάς σου και ψάξε τις αντιγηραντικές θεραπείες με ρετινόλη, η οποία επιταχύνει τη διαδικασία του κύκλου εργασιών των κυττάρων του δέρματος, αφήνοντας το δέρμα σου πιο φωτεινό και με λιγότερες λεπτές γραμμές. Η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει κάποια ερυθρότητα και ερεθισμό, οπότε αν δεις ότι νιώθεις τσούξιμο σταμάτα να χρησιμοποιείς το προϊόν.

Δώστε στο σώμα σου αγάπη!

Ενώ κοιμάσαι, το δέρμα σου εργάζεται σκληρά για την επισκευή όλων των ζημιών που δημιουργήθηκαν όλη την ημέρα, που σημαίνει ότι όσο λιγότερο το έχεις ταλαιπωρήσει τόσο πιο εύκολη θα είναι η επανόρθωση του. Απλό και λογικό. Το συναισθηματικό στρες, η ρύπανση, η αφυδάτωση, το κάπνισμα και όλα αυτές οι κακές συνήθειες δημιουργούν άγχος στο δέρμα σου! (ναι αγχώνεται και το δέρμα σου)

Μακριά από τον ήλιο χωρίς προστασία!

Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης του δέρματος είναι η έκθεση στον ήλιο! Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο κάθε μέρα. Βάλε μία αντιηλιακή κρέμα κι κάντην μέρος της ρουτίνας σου, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα και σε συννεφιασμένες ημέρες!