Η βαζελίνη αποτελεί βάση προστασίας του δέρματος από το 1872, όταν θεσπίστηκε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη βαζελίνη, αλλά οι χρήσεις της δεν σταματούν εκεί καθώς έχει δεκάδες ακόμα που δεν έχουν περάσει καν από το μυαλό σου! Πάρε το βαζάκι με τη βαζελίνη στα χέρια σου και ετοιμάσου να πάρεις μαθήματα!

Όμορφα άκρα!

2 φορές τη μέρα βάλε λίγη βαζελίνη στα πετσάκια γύρω από τα νύχια σου. Θα εξαφανιστούν τόσο τα πετσάκια όσο και οι παρανυχίδες!

Περιποιημένα φρύδια!

Με μία οδοντόβουρτσα, στην οποία έχεις περάσει ελάχιστη βαζελίνη, χτένισε τα φρύδια σου. Θα δεις πως όλη την ημέρα θα είναι καλοχτενισμένα και δεν θα φεύγουν δεξιά ή αριστερά τριχούλες!

Τέλος στα βαμμένα πετσάκια

Αποφάσισες να βάψεις μόνη σου τα νύχια σου και κατέληξες να έχεις βάψει με το μοναδικό λιλά, μέχρι και τον αγώνα σου; Με μία μπατονέτα πέρνα γύρω από τα νύχια σου μικρή ποσότητα βαζελίνης ώστε αν βάψεις εκτός ορίων, να μπορείς απλά να το σκουπίσεις μ ένα βαμβάκι.

Γυάλισμα παπουτσιών

Αν δεν έχεις βερνίκι παπουτσιών στο σπίτι αλλά πρέπει να γυαλίσεις ένα ζευγάρι δερμάτινα παπούτσι τρίψτα με βαζελίνη και με ένα πανί καθάρισε όση περισσεύει! Τα παπούτσια σου θα γυαλίζουν αλλά και θα μαλακώσουν!

Ξεβάψου!

Βάλε σ ένα βαμβάκι λίγη βαζελίνη και ξεκίνα να ξεβάφεις το πρόσωπο σου όπως κάνεις και με το γαλάκτωμα σου! Θα δεις πόσο πιο εύκολα θα φύγει η αδιάβροχη μάσκαρα και πως το το δέρμα γύρω από τα μάτια θα είναι πολύ πιο ενυδατωμένο .

Μεγαλύτερη διάρκεια… στο άρωμα σου

Βάλε λίγη βαζελίνη στα σημεία που θα ψεκάσεις το άρωμά σου! Η μυρωδιά θα «κολλήσει» στη βαζελίνη με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια!

Αυτοσχέδια μάσκαρα

Τελείωσε η μάσκαρα, δεν πρόλαβες να αγοράσεις καινούρια και έχεις πελαγώσει; Βάλε μία πολύ μικρή ποσότητα βαζελίνης πάνω στο βουρτσάκι της μάσκαρα και πέρνα την από τις βλεφαρίδες σου! Οι βλεφαρίδες σου θα είναι λίγο πιο χοντρές αλλά το αποτέλεσμα θα φαίνεται πολύ πιο φυσικό .

Αφαίρεση λεκέδων!

Αν έχεις λερώσει κάποιο ρούχο με κραγιόν, πριν το πλύνεις βάλε πάνω λίγη βαζελίνη!

Μαλακά άκρα!

Κάνε μασάζ στα πόδια σου και στα χέρια σου με βαζελίνη και βάλε κάλτσες και γάντια πριν πέσεις για ύπνο! Μέχρι το πρωί , θα είναι μαλακά και ομαλά – και θα παραμείνουν έτσι!