Μετά από πολύ σκέψη έκανες και εσύ το δικό σου τατουάζ και ήρθε η ώρα να το βγάλεις για πρώτη φορά στη φόρα και να το δει ο ήλιος. Τι γίνεται, όμως, στην ηλιοθεραπεία όταν έχεις τατουάζ;

Όπως, ήδη ξέρεις ο ήλιος δεν είναι και πολύ καλός φίλος του δέρματος! Σκέψου, λοιπόν, πόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα όταν έχεις τατουάζ. Έτσι, πριν βάλεις μαγιό και τρέξεις να βρεις την πρώτη παραλία για να λιαστείς διάβασε προσεκτικά τι πρέπει να κάνεις αλλά και τι να προσέξεις!

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέχεις στην ηλιοθεραπεία όταν έχεις τατουάζ;

  1. Αρχικά μην ξεχνάς ποτέ μα ποτέ ότι στην ηλιοθεραπεία  πρέπει να το καλύπτεις με αρκετή ποσότητα αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας. Το ξέρουμε το τατουάζ σου θα φαίνεται άσπρο αλλά είναι προτιμότερο από το να ξεθωριάσει. (Θα κάνεις επίδειξη του σε λίγο καιρό προς το παρόν προστάτεψε το για να μην σου πρασινίσει!)
  2. Ξέχνα τα λάδια και τις ειδικές κρέμες που σου προσφέρουν βαθύ μαύρισμα στη συγκεκριμένη περιοχή! Θα αφυδατώσουν το δέρμα σου, θα ξεθωριάσουν το τατουάζ σου και μπορεί να δημιουργήσουν μέχρι και έγκαυμα στην συγκεκριμένη περιοχή.
  3. Ξέπλυνε την επιφάνεια από το θαλασσινό νερό, αν δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ένα ντουζ ρίξε νερό πάνω στην επιφάνεια του τατουάζ και ξέπλυνε το.
  4. Απέφυγε το τεχνητό μαύρισα! Μην νομίζεις ότι μόνο ο ήλιος ,μπορεί να βλάψει το τατουάζ του, μεγάλη ζημιά μπορούν να κάνουν εξίσου και οι λάμπες του solarium, έτσι καλό θα ήταν αν θες οπωσδήποτε να κάνεις solarium να σκεπάζεις το τατουάζ σου με μια πετσέτα.
  5. Αν έχεις φρέσκο τατουάζ μην το βγάλεις στον ήλιο και για κανέναν λόγο και φυσικά  μην του βάλεις αντηλιακό. Η περίοδος επούλωσης του τατουάζ είναι οι τρεις μήνες. Οπότε μην επιχειρήσεις να πας καν θάλασσα αν το έκανες πριν από ένα μήνα.