Παρατηρείς πολλά σπασμένα αγγεία και μικρές φλέβες που πετούν στα πόδια σου, όσο και να μην θες να το παραδεχτείς έχεις φλεβίτιδα και δεν πρέπει να την αμελήσεις! Μπορεί να θεωρείς πως αυτό συμβαίνει σε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες σαν εσένα, αλλά αυτό  δεν είναι παρηγοριά. Υπάρχει αντιμετώπιση και οφείλεις να την κάνεις άμεσα γιατί τα χρόνια περνούν και η φλεβίτιδα σου θα επιδεινωθεί.

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την φλεβίτιδα ;

  1. Αρχικά πρόσεχε το βάρος σου αν έχεις παραπανίσια κιλά, ήρθε η ώρα να τα χάσεις.
  2. Σταμάτα να φοράς πολύ ψηλά ή πολύ φλατ παπούτσια, καλό θα ήταν να προτιμάς το τακούνι 2-4 εκατοστά γιατί αυτά ξεκουράζουν τα πόδια σου και βοηθούν το κορμί σου να στέκεται σωστά.
  3. Μην προτιμάς το ζεστό νερό όταν κάνεις μπάνιο γιατί μπορεί να οξύνει το πρόβλημα σου. Προτίμησε το κρύο που τα χαλαρώνει και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.
  4. Προμηθεύσου ειδικές κρέμες για την φλεβίτιδα που υπάρχουν στο εμπόριο. Η χρήση τους είναι εξωτερική αλλά βοηθούν σημαντικά το πρόβλημά σου.
  5. Βάλε τα πόδια σου ψηλά! Τα πόδια σου θα χαλαρώσουν αν βάλεις ένα με δύο μαξιλάρια για να τα κρατήσεις ψηλά την ώρα που ξαπλώνεις! Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και μειώνεται η φλεβίτιδα!