Τα λινά ρούχα είναι οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού! Είναι άνετα και πάνω απ’όλα δροσερά. Μπορεί να έχουν αρκετά θετικά, αλλά έχουν και τα αρνητικά τους. Είναι ευαίσθητα, τσαλακώνουν εύκολα και φυσικά θέλουν ειδική μεταχείριση και φροντίδα.

Συμβουλές για να φαίνονται τα λινά ρούχα σου πάντα σαν καινούρια.

  1. Προτίμησε να τα πλένεις στο χέρι με δροσερό νερό και αν και είναι ανθεκτικό το ύφασμα τους να μην το τρίβεις πολύ γιατί γαριάζει.
  2. Αν τα βάλεις στο πλυντήριο προτίμησε ένα ευαίσθητο πρόγραμμα σε χαμηλές θερμοκρασίες και φυσικά χωρίς καθόλου στύψιμο.
  3. Πρόσεξε στο άπλωμα! Μην πιάνεις σε εμφανή σημεία τα λινά ρούχα σου με μανταλάκια. Είναι πολύ εύκολο να τα φθείρεις ή να χαλάσεις.
  4. Πριν τα απλώσεις, τίναξε τα καλά για να ισιώσουν και να μην είναι πολύ τσαλακωμένα.
  5. Μη τα αφήσεις να ξεραθούν στο στέγνωμα. Μάζεψε τα ρούχα σου από την απλώστρα όσο είναι ακόμα νωπά και βάλε τα σε ένα δροσερό μέρος μέχρι να τα σιδερώσεις.
  6. Όσο καλά και να τα σιδερώσεις τα λινά ρούχα θα τσαλακωθούν ξανά και ξανά και να ξέρεις πως όσο πιο καλή είναι η ποιότητα του υφάσματός τους τόσο πιο πολύ θα τσαλακώνουν.
  7. Πριν τα σιδερώσεις ψέκασε τα με λίγο νερό. Θα βοηθήσει το σίδερο να γλιστρήσει ευκολότερα και να σιδερωθεί πιο εύκολα το ρούχο σου.