Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα στη ζωή από το να έχεις φίλους και να μοιράζεσαι μαζί τους τα πάντα! Όσο κούραση να νιώθεις στο τέλος (όταν όλοι φεύγουν από το σπίτι σου και εσύ καθαρίζεις) απλά δε σε νοιάζει! Πέρασες τόσο καλά που την άξιζε την ταλαιπωρία και έτσι, σκέφτηκες  επαναλάβεις τη βραδιά μπάρμπεκιου και σήμερα. Πριν, όμως, ξεκινήσεις να ετοιμάζεσαι για το αποψινό βράδυ, ο καθαρισμός της σχάρας της ψησταριάς σου είναι η σημαντικότερη δουλειά που έχεις να κάνεις (εκτός από το να κάνεις μπάνιο και να ντυθείς).

Πώς θα γίνει ο καθαρισμός της σχάρας της ψησταριάς εύκολη υπόθεση;

 1. Βγες έξω να δεις πρώτα από όλα σε τι κατάσταση είναι η σχάρα της ψησταριάς σου! Ξέρουμε σιχαίνεσαι να την πιάσεις. Αφού την παράτησες έτσι βρώμικη εσύ φταις και καλά να πάθεις.
 2. Σκούριασε; Όχι δεν θα χρειαστεί να πάρεις άλλη σχάρα αυτή που έχεις θα είναι μια χαρά αν την επιμεληθείς, όπως, της αρμόζει.
 3. Πλύνε την απαλά με το σφουγγάρι σου και με λίγο υγρό πιάτων για να φύγουν τα πολλά περιττά και να αρχίσεις τον βαθύ καθαρισμό της.
 4. Φτιάξε ένα μείγμα που θα περιέχει: μια κουταλιά μαγειρική σόδα και οξυζενέ.
 5. Με ένα συρμάτινο σφουγγάρι άλειψε το μείγμα σόδας και οξυζενέ πάνω στη σχάρα σου και ψήσε την καλά.
 6. Στην συνέχεια με μια καθαρή πετσέτα σκούπισε την σχάρα σου καλά και θα δεις πως έφυγε με μαγικό τρόπο( ε και με αρκετό τρίψιμο) η σκουριά της.
 7. Πριν αρχίσεις να ψήνεις θα περάσεις άλλο ένα χεράκι την σχάρα σου αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικά υλικά!
 8. Την ώρα που θα ανάψεις την φωτιά σου, βάλε επάνω στη σχάρα σου και άσε την να καεί.
 9. Κόψε ένα λεμόνι στα δύο και στύψε το να φύγει το πολύ ζουμί.
 10. Με ένα πιρούνι καρφίτσωσε την κούπα του λεμονιού σου πρόσθεσε στην επιφάνεια της χοντρό θαλασσινό αλάτι και πέρνα ξανά την σχάρα της ψησταριάς σου!
 11. Τώρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί με χαρά τις μπριζόλες και τα μπιφτέκια σου! Καλή όρεξη!