Ήρθε η ώρα μετά από όλο το χειμώνα να ανοίξεις ξανά το εξοχικό σου! Όπως κατάλαβες αυτό σημαίνει ότι για να δεχτείς τους φίλους που έχεις καλέσει στο εξοχικό σου, πρέπει εσύ να πας τουλάχιστον μια μέρα πριν από αυτούς.

Φτάνεις, παρκάρεις το αυτοκίνητο έξω από το εξοχικό και η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Πάρε βαθιά ανάσα βάλε το κλειδί στην κλειδαριά και απόλαυσε το χάος από τα πεταμένα φύλλα που θα δεις αρχικά μπροστά σου.

Αφού περάσεις τον πρώτο νευρικό κλονισμό βάλε γάντια, πιάσε κότσο τα μαλλιά, φόρα παλιά ρούχα και ξεκίνα το μεγάλο έργο, νοικοκυροκόριτσο! Οι δύσκολες δουλείες για σένα μόλις ξεκινούν. Αρχικά θα σου προτείναμε να ξεκινήσεις από τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού για να μην λερώνεις το εσωτερικό όταν θα μπαινοβγαίνεις ή όταν θα ανοίξεις το εξοχικό για να αεριστεί.

Πάρε σκούπα και σκούπισε τα πεταμένα φύλλα και τις βρωμιές που θυμίζουν την μεγάλη απουσία σου από το εξοχικό. Αν έχεις λουλούδια και δέντρα καλό θα ήταν να τα επιμεληθείς και αυτά και αν χρειάζεται να τα κλαδέψεις. Στο μπάρμπεκιου θεωρούμε πως δε θα έχεις να κάνεις κάτι ιδιαίτερο εκτός και αν δεν αξιώθηκες να το καθαρίσεις μετά από τις μπριζόλες που έψησες πέρυσι. Σ αυτή τη περίπτωση πάρε τη συρματόβουρτσα, το λάστιχο και σαπούνι και ξεκίνα να τρίβεις! (να ένα μάθημα για φέτος! μετά το μπάρμπεκιου καθαρίζουμε τα καμμένα λίπη!)

Πριν ανοίξεις τα πατζούρια πάρε το λάστιχο, μια σκούπα και το υγρό που πλένεις τα πιάτα και σαπούνισε όλο το εξωτερικού του σπιτιού. Και τώρα ξεκινάμε να μπούμε μέσα στο σπίτι, αρχικά άνοιξε τα παράθυρα να μπει μέσα το φως και να φύγει η μυρωδιά της κλεισούρας! Αν έχεις σκεπάσει τα έπιπλα με σεντόνια για να μην σκονιστούν μην τα ξεσκεπάσεις ακόμα, αυτό θα το κάνεις στο τέλος. Σκούπισε όλο το εξοχικό με ηλεκτρική σκούπα κατά προτίμηση και όχι με απλή χειροκίνητη και πριν σφουγγαρίσεις ξεσκόνισε τα πάντα και καθάρισε και τα τζάμια. Τώρα μπορείς να βγάλεις και τα σεντόνια από τα έπιπλα και να τινάξεις έξω στο μπαλκόνι ή τον κήπο όλα τα μαξιλάρια από καρέκλες και καναπέδες!

Καλό θα ήταν να ξεπλύνεις τα ποτήρια και τα πιάτα που έμειναν κλεισμένα μέσα στα ντουλάπια τόσο καιρό και σίγουρα θα έχουν σκονιστεί! Αυτό βεβαίως δεν θα χρειαζόταν αν είχες προνοήσει πέρσι και τα είχες “τυλίξει” με σελοφάν… αλλά δεν πειράζει, τώρα το ξέρεις για να το εφαρμόσεις φέτος!

Μπρος  ολοταχώς για την τουαλέτα, βάλε χλωρίνη και πέρνα όλη την επιφάνεια του μπάνιου ή  φτιάξε τα σπιτικά απορρυπαντικά, όπως, σου είπαμε για να το καθαρίσεις και να το απολυμάνεις! Το μπάνιο σου θα αστράψει και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει για όλη σου την κούραση. Καλό θα ήταν να ρίξεις ένα ειδικό αποφρακτικό στις σωληνώσεις (μπανιέρα, νιπτήρα και λεκάνη, καθώς έχουν μείνει σε αχρηστία τόσους μήνες και όλες οι βρωμιές θα έχουν πετρώσει!)

Σύνδεσε ξανά τις ηλεκτρικές συσκευές που είχες αποσυνδέσει, αφού έλειπες! Τώρα το σπίτι είναι έτοιμο για να το απολαύσεις! Μπορείς να ετοιμάσεις και να απολαύσεις ένα καλό αφρόλουτρο για να χαλαρώσεις!